“Porsche” šajā sezonā skārusi nopietnas izmaiņas – uzvara Lemānas 24 stundu sacīkstēs nav pietiekams iemesls turpināt izturības sacīkšu programmu. Ambīcijas attīstīt ielas mašīnas turpmāk tiks apmierinātas caur Formula E sacīkstēm, tomēr nu vācu koncernam parādījies jauns mērķis – F1.

Šobrīd Štutgartē bāzētā autobūves firma ir ieinteresēta čempionātam pievienoties 2021. gadā kā dzinēju piegādātājs. Tieši WEC čempionāta pamešana radījusi budžetā brīvos līdzekļus, kas F1 tiktu izmantoti efektīvāk lielās reklāmas dēļ.

“Porsche” finansu nodaļas vadītājs Luks Meške slavējis virzienu, kādā F1 čempionāts šobrīd attīstās un norādījis, ka pievienošanās ir ļoti iespējama, ja 2021. gadā tiks ieviesti solītie V6 Twin Turbo dzinēji, kā arī tiks rūpīgi un pārdomāti mazināti tēriņi tehniskajā jomā.

Par iespējamajiem “Porsche” klientiem varētu kļūt “Williams” un “Red Bull” vienības, kamēr “McLaren” izmantoja “Porsche” ražotos dzinējus no 1983. līdz 1987. gadam. Sadarbības atsākšana ir maz ticama, jo abi koncerni ir konkurenti ielas mašīnu tirdzniecībā. “Porsche” pēdējā pieredze F1 čempionātā meklējama 1991. gadā, tomēr sadarbība ar “Footwork” izvērtās katastrofāla un izturēja vien četrus posmus.

F1 komerciālās daļas vadītājs Šons Bračess “Porsche” ambīcijas vērtē pozitīvi, norādot, ka ilgtermiņa mērķis ir izveidot ražotājiem draudzīgu platformu, kas piesaistītu pēc iespējas vairāk ražotāju, ceļot kopējo konkurenci.