Aizvadītajā nedēļas nogalē Nirburgringas trasē saasinājās cīņa par DTM čempiona titulu, kamēr Eiropas F3 čempionātā Lando Norisa spožais sniegums ievērojami pietuvinājis jauno britu čempiona titulam.

Sestdien trasē lija pamatīgs lietus, kā rezultātā DTM baucēji startēja ar slapjam laikam paredzētajām riepām. Lukasam Aueram pēc uzvaras kvalifikācijā savu vietu neizdevās noturēt un ātri vien vadībā nostiprinājās Augusto Farfuss, panākot pat 7 sekunžu pārsvaru. Trasei žūstot, vairāki braucēji, tostarp Farfuss, izvēlējās pāriet uz slikiem, kas izrādījās ļoti slikts lēmums, jo uzreiz pēc tam lietus pastiprinājās un sausā laika riepu izmantotājiem nācās doties otrajā pitstopā. Pols di Resta palika trasē par diviem apļiem ilgāk nekā Auers, kas ļāva skotam nonākt vadībā pēc pitstopa, tomēr Auers pēdējā aplī pozīciju atguva, izcīnot uzvaru pirmajā braucienā.

REZULTĀTI

Svētdien notikušajā otrajā braucienā viss liecināja, ka Auers varētu atņemt Matiasam Ekstromam čempionāta līderpozīcijas. Zviedrs bija palicis bez punktiem sestdien, bet svētdoenas braucienu sāka no peletona beigu gala. Di Resta startā tika garām pole position ieguvējam Vitmanam. Auersa trešajai pozīcijai pienāca gals, kad Gerharda Bergera māsas dēls saslīdēja un izkrita no pirmā desmitnieka jau pirmajos apļos. Roberts Vikenss savu pitstopu veica ātrāk par di Restu un Vitmanu, tiekot galā ar abiem braucējiem sacīkšu otrajā pusē un izcīnot uzvaru.

REZULTĀTI

KOPVĒRTĒJUMS

Tikmēr Eiropas F3 čempionāta posms pagāja Lando Norisa zīmē. Sestdien “McLaren” jauno braucēju programmas biedrs finišēja 17 sekundes priekšā Džeikam Hjūzam, kamēr pārējie konkurenti no Norisa atpalika vairāk kā 35 sekundes. Otrajā braucienā Hjūzam izdevās pārvērst pole position savā pirmajā uzvarā, neraugoties uz Norisa ofensīvu pēdējās minūtēs. Punktu Noriss pielika ar uzvaru arī trešajā braucienā, kur uz goda pjedestāla kāpa arī igauņu braucējs Ralfs Ārons. Katastrofāla nedēļas nogale Norisa galvenajiem konkurentiem cīņā par titulu – Ginters punktus guva vien pēdējā braucienā, finišējot septītajā vietā, bet Ēriksons nevienā braucienā netika augstāk par 8. vietu. Ja Noriss pēc 2 nedēļām Austrijā spēs gūt par 2 punktiem vairāk nekā Ginters, kurš nosargās otro vietu (šobrīd 43 punktu pārsvars), tad debitants Noriss nodrošinās titulu vēl pirms pēdējā posma.

Pirmā brauciena rezultāti
Otrā brauciena rezultāti
Trešā brauciena rezultāti

KOPVĒRTĒJUMS