Somu braucējs Valteri Botass arī nākamsezon pārstāvēs “Mercedes”, komandu, kā rindās viņam šosezon izdevies izcīnīt divas uzvaras, apstiprinājusi botasa pārstāvētā komanda.

Valteri šogad gaidīja pamatīgs izaicinājums, pievienojoties komandai pēdējā brīdī, kļūstot par pasaulē labākā braucēja komandas biedru,” stāsta “Mercedes” komandas vadītājs Toto Volfs. “Ņemot vērā šo situāciju, viņa rezultāti bijuši lieliski. Protams, bija gan patīkami mirkļī, gan cīņas ar problēmām, tomēr to bija ievērojami mazāk. Vispatīkamākie mirkļi, protams, bija uzvaras Krievijā un Austrijā.

Volfs vēlreiz atzīmējis, ka lēmums par līguma pagarināšanu esot bijis ļoti viegls, ņemot vērā ne tikai Botasa demonstrēto sniegumu trasē, bet arī lielisko sadarbību ar komandas biedru Luisu Hamiltonu.

Esmu patiesi iepriecināts palikt “Mercedes” ģimenē uz vēl vienu gadu. Mēs kļūstam stiprāki dienu pēc dienas un nedomāju, ka tik drīz plānojam apstāties. Kopš pievienošanās janvārī esmu izbaudījis katru dienu. Kā braucējs esmu pamatīgi audzis un piedzīvojis mirkļus, ko nekad neaizmirsīšu. Izbaudu arī sadarbību ar Luisu. Mēs cienām viens otru, kas palīdz komandas attīstībai,” stāsta Botass.

Līgums ar Valteri Botasu noslēgts uz vienu sezonu, ļaujot “Mercedes” komandai saglabāt iespējas variēt ar abiem vienības braucējiem nākamā gada izskaņā, kad līgumi beigsies virknei vadošo vienību braucēju.