Paralēli pavērsieniem bagātajām F1 sacīkstēm Singapūrā un plašu popularitāti guvušā Latvijas posma pasaules rallijkrosa čempionāta ietvaros, aizvadītajā nedēļas nogalē Ostinas trasē risinājās 6 stundu izturības sacīkstes, kā arī noslēdzās IndyCar sezona.

Timo Bernarda, Brendona Hārtlija un Ērla Bambera vadītā “Porsche” ekipāža izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, lai gan vadību pārņēma tikai pēdējās sacīkšu minūtēs pēc komandas vadības aicinājuma, lai šī gada spēcīgākais trio vēl vairāk nostiprinātos kopvērtējuma vadībā. Abas ekipāžas cīnījās visa brauciena garumā, tomēr arī “Toyota” pārstāvji brauciena pirmajā daļā spēja turēt vācu rūpnīcas uzņemto tempu.

LMP2 klasē pirmo uzvaru šosezon izcīnīja “Signatech Alpine” komanda ar Lajpēru, Menezesu un Negrao. Bremžu gaismas problēmas pēdējā stundā gandrīz izputināja pārliecinoši iekrāto pārsvaru. Kalado un Pjēra Džidi pārstāvētā “AF Corse” ar “Ferrari 488 GTE” triumfēja GT-Pro klasē, tomēr arī viņiem nācās saskarties ar problēmām, kad sacīkšu otrajā pusē Pjēra Džidi riepa izlaida gaisu.

Simons Padženo ar uzvaru Sonomā noslēdza IndyCar sezonu, tomēr čempiona godu atdeva jaunajam amerikāņu talantam Džozefam Ņūgārdenam, kurš pēc pole position izcīnīšanas turējās braucēju galvgalī arī sacīkstēs. Padženo savu pirmo boksu apmeklējumu veica laicīgāk un ar jauno riepu komplektu bija ievērojami ātrāks. Atšķirīgā boksu apmeklējumu stratēģija palīdzēja francūzim apsteigt konkurentus. Lai kļūtu par čempionu viņam bija jācer, ka Ņūgārdens paliks ceturtais, tomēr tā nenotika un “Penske” braucējs finišēja otrais, tieši priekšā Vilam Pauersam.