“McLaren” komanda apstiprinājusi, ka arī nākamsezon tās sastāvā startēs divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso, kas nozīmē, ka Vokingā bāzētās komandas sastāvs paliks nemainīgs, jo Stofels Vandūrns savu līgumu jau ir pagarinājis.

Par vienu no galvenajiem iemesliem sadarbības turpināšanai tiek uzskatīta jaudas agregāta piegādātāja maiņa – pēc fiasko ar “Honda” Zaka Brauna vadītā komanda nākamsezon izmantos “Renault” dzinējus, kam vajadzētu ļaut spāņu braucējam pacelties kopvērtējumā augstāk par šogad kopvērtējumā ieņemto 16. pozīciju pēc finišiem punktos Azerbaidžānā un Ungārijā.

Turpināt darbu ar visiem cilvēkiem “McLaren” komandā ir lieliski. Šeit allaž esmu juties kā mājās un mana sirds man teica, lai palieku. Siltums un draudzība komandas iekšienē ir ciešāka kā jebkur citur, kas padara šo par fantastisku vienību. Esmu ļoti priecīgs te atrasties.

Nevar noliegt, cik liela nozīme ir tam, ka “McLaren” ir lieliski tehniskie un finansiālie resursi, lai izcīnītu uzvaras gan sacīkstēs, gan triumfētu čempionātā. Lai gan pēdējie gadi bija sarežģīti, neesam aizmirsuši uzvaras garšu un centīsimies to atgūt, cik ātri iespējams,” stāsta Alonso.

Fernando Alonso “McLaren” sastāvā startēja 2007. gadā, kad tā gada čempionam Kimi Raikonenam piekāpās par vienu punktu, bet atgriezās Vokingā bāzētajā komandā 2015. gadā, trīs sezonu laikā ne reizi nekāpjot uz goda pjedestāla.

Šogad Alonso piedalījās arī Indianapolisas 500 jūdžu braucienā, nonākot arī sacensību vadībā pirms izstāšanās “Honda” dzinēja problēmu dēļ. Tieši iespējamā atgriešanās Amerikā, kā arī vēlamā dalība Lemānas 24 stundu sacīkstēs tiek minēti kā galvenie iemesli, kādēļ līguma pagarināšana kavējusies ilgāk nekā vairums eksperti un līdzjutēji paredzēja.