“Toro Rosso” komanda apstiprinājusi, ka divi nesenākie F1 čempionāta debitanti Brendons Hārtlijs un Pjērs Gazlī pārstāvēs komandu arī 2018. gadā.

Franca Tosta vadītā vienība sezonu uzsāka ar Karlosu Saincu, kurš sezonas laikā pārcēlās uz “Renault”, un Daņilu Kvjatu, kurš neapmierinoša snieguma dēļ tika atbrīvots no sastāva. Tas pavēra durvis pagājušā gada GP2 čempionam Pjēram Gazlī, kā arī izturības sacīkšu zvaigznei Brendonam Hārtlijam, kuru no “Red Bull” jauno braucēju programmas atstādināja 2010. gadā.

Šī gada izskaņā Pjērs un Brendons ir pierādījuši, ka ir gatavi F1 čemponātam, ātri pielāgojoties mašīnai, demonstrējot lielisku sniegumu un allaž gatavībā jauniem izaicinājumiem. Kā zināms, ne visiem izdodas pierast pie F1 bolīdiem tik ātri. Tieši tādēļ plānojam ar abiem braucējiem aizvadīt pilnu sezonu, kurā centīsimies viņus nodrošināt ar labāko iespējamo tehniku, kam kombinācijā ar viņu stabilitāti, vajadzētu kļūt par panākumu atslēgu,” stāsta “Toro Rosso” vadītājs Francs Tosts.

Esmu ļoti priecīgs par iespēju 2018. gadā aizvadīt savu pirmo pilno sezonu ar “Toro Rosso”. Vēlos pateikties visiem cilvēkiem, kas palīdzēja man šeit nokļūt – “Red Bull”, “Toro Rosso”, ģimenei un visiem, kas mani atbalstīja junioru sērijās. Esmu sajūsmā un īpaši motivēts sevi pierādīt gan Abū Dabī, gan nākamsezon, ko jau tagad nevaru sagaidīt,” emocijas neslēpj Pjērs Gazlī.

Ir ļoti patīkami pārvērst negaidītu izdevību, kas nāca kā pamatīgs pārsteigums, pilna laika sezonai 2018. gadā. Laimīgāks vairs nevaru būt. Izsaku pateicību “Red Bull” un “Toro Rosso”, kas noticēja man un sniedza otro iespēju, padarot manu sapni par realitāti. Tagad laiks strādāt vēl cītīgāk kā līdz šim, lai noslēgtu sezonu uz augstas nots un sāktu nākamo cik vien labi iespējams,” sajūsmā par sniegto izdevību ir Brendons Hārtlijs.

Šīs sezonas izskaņā “Toro Rosso” komanda pārtrauks sadarbību ar savu līdzšinējo jaudas agregātu piegādātāju “Renault”, un kļūs par vienīgajiem “Honda” klientiem, kuri, iespējams, no 2019. gada varētu sadarboties arī ar “Red Bull”.