Formula 1 četrkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons uzskata, ka Francijas GP posma jaunā mājvieta Pola Rikāra trase ir vēl sliktāka nekā iepriešējā un daudz kritizētā Maņikūras trase.

Francijas GP atgriežas Formula 1 kalendārā ar posmu Pola Rikāra trasē 24.jūnijā. Intervijā franču “Canal+ Sport” Hamiltons dalījās savās domās par 5,8 km garo trasi un atzina, ka labāk būtu startējis Maņukārā.

“Ja godīgi, tad man nepatīk trase un Maņikūras trase man noteikti patika daudz labāk,” atzinās Hamiltons. “Pola Rikāra trase ir lieliska vieta un tur ir skaista apkārtne, bet trase noteikti ir sliktāka par Maņikūru. Protams, galvenais ir pats fakts, ka Grand Prix posms atgriežas Francijā, kas ir ļoti svarīga daļa starp Eiropas posmiem. Francijā ir ļoti daudz lielisku trašu, piemēram, Lemāna, taču nesaprotamu iemeslu dēļ tur nenotiek F1 posms. Tas man nav saprotams.”

Pola Rikāra trase tika uzbūvēta 1970.gadā un tajā ir notikuši 14 Grand Prix posmi starp 1971. un 1990.gadu pirms Francijas GP pārcēlās uz Maņikūru, kur pēdējā sacīkste risinājās 2008.gadā. Citas trases, kurās Francijā ir notikušas F1 Grand Prix sacīkstes ir Reimsa, Ruāna, Klermont-Feranda, Lemāna un Dižona.