“McLaren” komanda oficiāli apstiprinājusi, ka divkārtējais Formula 1 čempions Fernando Alonso šosezon aizvadīs sezonu FIA pasaules izturības sacīkšu (WEC) čempionātā “Toyota” komandas sastāvā prestižākajā LMP1 klasē.

Ilgu laiku jau tika runāts par iespējamo Alonso pievienošanos vienīgajai LMP1 klases rūpnīcas komandai, ar mērķi pietuvoties mērķim – ‘Triple Crown’ izcīnīšanai, kas līdz šim izdevies tikai Greiemam Hilam (‘Triple Crown’ sastāv no uzvarām Monako GP, Lemānas 24 stundu sacīkstēs un Indianapolisas 500 jūdžu braucienā).

Alonso un “McLaren” komanda savā starpā veikusi vienošanos, kas paredz, ka priekšroka tiks dota F1 čempionātam, kas nozīmē, ka Alonso nāksies izlaist 6 stundu sacīkstes Fudži, lai dotos uz Amerikas Grand Prix oktobra otrajā pusē. Alonso gan norādījis, ka pienākumi izturības sacīkstēs netraucēs viņam koncentrēties uz F1 programmu.

Par Alonso komandas biedriem #8 ekipāžā kļūs ilggadējie “Toyota” braucēji Sebastians Buemi un Kazuki Nakadžima, kamēr #7 ekipāžas rindas aizstāvēs kamui Kobajaši, Hosē Marija Lopess un Maiks Konvejs.

Alonso ieņems Entonija Deividsona vietu, kurš “Toyota” rindas pārstāvēja 2012. gada Lemānas sacīkstēs, kā arī aizvadot 5 pilnas sezonas WEC čempionātā, tajā triumfējot 2014. gadā kopā ar Buemi.

Fernando Alonso pēdējā laikā aktīvi izrādījis interesi par startēšanu dažādos čempionātos, piedaloties Indianapolisas 500 jūdžu braucienā, Dubaijas 24 stundu kartinga sacīkstēs, kā arī pagājušonedēļ debitējot izturības sacīkstēs ar startu Deitonas 24 stundu sacīkstēs.