Lai gan pirmajos šīs sezonas testos ātrāko apļa laiku paredzami uzrādīja pēdējos četru sezonu čempioni “Mercedes”, tuvākie sekotāji izteikuši cerības, kas situācija nebūt nav tik drūma.

Red Bull” talants Makss Verstapens šī rīta otrajos treniņbraucienos tikai par 0.127 sekundēm atpalika no Luisa Hamiltona, kas ir daudz pozitīvāks sākums nekā pirms gada. Krietni neveiksmīgāk klājās Danielam Rikjardo, kurš saņēmis 3 starta vietu sodu par nepietiekamu ātruma samazināšanu sarkano karogu laikā.

Daniels Rikjardo atzinis, ka labprāt sagaidītu laika prognozes piepildīšanos, kas vēstī, ka šonedēļ Melburnā varētu līt. “Allaž esam izbaudījuši lietainus laikapstākļus. Tie padara situāciju līdzīgāku pašiem braucējiem. Šodien sausos apstākļos neizskatījāmies slikti, tomēr slapjai trasei vajadzētu uzlabot mūsu izredzes. Pēdējo reizi šeit lietū braucām 2014. gadā, kad gāja labi, tādēļ ceru, ka varētu to atkārtot.” Mājinieks arī piebilda, ka septītais rezultāts nenorāda reālo spēku samēru, jo ātrais aplis ar maz degvielu tika pārtraukts, jo sesija uz brīdi tika apturēta, piebilstot, ka, visticamāk būtu pakāpies uz trešo vai ceturto pozīciju, tomēr mašīnas priekšējai balstiekārtai vēl nepieciešami regulējumi, kas īpaši bija vērojams braucot ar ultramīkstajām riepām.

Makss Verstapens pievienojās komandas biedra viedoklim. “Slapjā laikā neesam tik ļoti atkarīgi no dzinēja jaudas, un ir daudz piņķerīgāk braukt pa visiem 100 procentiem. Mūsu mašīnai tas nesagādā problēmas, tādēļ šādus apstākļus izbaudu un ceru, ka rīt līs. Pēc Barselonas testiem varejām tikai minēt, cik konkurētspējīgi patiesībā esam, tomēr šodien ar mašīnas uzvedību esmu apmierināts.”

Šodien nosacīti trešās ātrākās vienības “Ferrari” pārstāvis Sebastians Fetels atzinis, ka balansējums esot bijis tālu no vēlamā, kas liek domāt, ka mašīnai ir potenciāls uz ievērojami labākiem rezultātiem, dienu kopumā vērtējot kā garlaicīgu. “Neesmu noraizējies, jo, savedot visu kārtībā, mums vajadzētu būt daudz labākā formā. Šobrīd visi ir ļoti cieši, kas ir labas ziņas. Redzēsim, ko varam paveikt rīt.” Vācietis aicināja sasteigtus secinājumus no rezultātiem neveikt un pagaidīt kvalifikāciju, kad būs redzama patiesāka aina.