Bijušais Formula 1 braucējs un divkārtējais Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētājs Huans Pablo Montoija šogad debitēs pasaulē populārākajās izturības sacīkstēs – Lemānas 24 stundu braucienā.

42 gadus vecais Montoija pārstāvēs “United Autosports”, ar ko viņa kādreizējais cīņu biedrs Fernando Alonso šogad startēja Deitonas 24 stundu braucienā. Abiem būs dota vēl viena iespēja sacensties, jo Alonso Lemānā startēs “Toyota” sastāvā.

“United Autosports” šī gada Lemānas sacīkstēs LMP2 ieskaitē būs pārstāvēta ar divām “Ligier JS P217-Gibson” mašīnām. #22 ekipāžu vadīs Fils Hansons un Filipe Albukerke, bet trešais braucējs vēl nav apstiprināts. Montoija pārstāvēs #32 ekipāžu, startējot kopā ar amerikāni Vilu Ouvenu un Hugo de Sadelēru. Abi Montoijas komandas biedri ar Polu di Restu un Bruno Sennu Deitonā ierindojās 4. vietā. Komandas vadītājs Zaks Brauns vada arī “McLaren” F1 komandu, kur Montoija startēja 2005. un 2006. gadā, izcīnot 3 uzvaras.

Montoija šosezon aizvada pilnu sezonu aizokeāna populārajā IMSA WeatherTech SportsCar čempionātā “Penske Acura” rindās, kamēr Lemāna būs vienīgais FIA WEC posms, kurā startēs kolumbietis un viņa pārstāvētā “United Autosports” vienība.

Lai gan LMP2 spēkrata uzvara Lemānas 24 stundu sacīkšu kopējā ieskaitē ir tikpat kā neiespējama, Montoija saglabā izredzes atkārtot Greiema Hila sasniegumu, kurš kā vienīgais triumfējis trijās prestižākajās motorsporta sacensībās – Monako Grand Prix, Indianapolisas 500 jūdžu braucienā un Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Pirmos divus soļus Montoija ir sasniedzis un šobrīd ir vienīgais aktīvais braucējs, kurš varētu kļūt par otro ‘Triple Crown‘ ieguvēju.