Rallijkrosa sezona Latvijas sportistiem uzsākusies lieliski – Reinis Nitišs izcīnījis uzvaru Eiropas čempionāta sezonas pirmajā posmā, Artis Baumanis guvis maksimālo punktu skaitu Super1600 ieskaitē, bet viņa brālis Jānis ar lielisku sniegumu apliecināja savas dotības, ieņemot astoto vietu World RX klasē. Pēc sacensībām sportisti dalījās pārdomās par pieredzēto.

Jānis Baumanis:Pusfinālā jau atkal padevās labs starts, kas šosezon izskatās viens no mūsu lielākajiem trumpjiem. Tad sekoja pamatīgs haoss, jo saņēmu sitienu pa abiem mašīnas sāniem, kā arī no aizmugures. Tā rezultātā uztriecos virsū Matiasam Ekstromam. Turpinājumā braucu, cik vien ātri ir iespējams. Timija Hansena lēnā braukšana pa pašu trases vidu bija ļoti nekorekta, kā rezultātā tika atstāta brīva pēdējā līkuma iekšmala. Diemžēl man neizdevās tajā iespraukties un Sebastians Lēbs tika garām. Bija palicis vairs tikai viens aplis un neko vairs glābt nespēju. Neskatoties uz to, esmu priecīgs par komandas sniegumu un lieliski paveikto mājasdarbu. Šobrīd jāturpina darbs, lai braucienos ātrāk izdotos iegūt nepieciešamo saķeri, kas pagaidām sagādā lielākās problēmas, jo starti un ātrums slapjā laikā ir apmierinošs.

Artis Baumanis:Rīts sākās ar domām, vai vispār piedalīties iesildīšanās braucienos, jo pēc vakardienas mašīnai bija nākuši klāt 50 kilogrami dubļu. Trase no rīta vēl bija slapja, tādēļ nevēlējāmies pataisīt mašīnu smagāku. Tomēr labi, ka izbraucām, jo ģeneratoram bija nolūzis viens vadiņš, kā rezultātā otrajā aplī pazuda stūres pastiprinātājs. Labi, ka defekts izpaudās iesildoties, nevis ceturtās kvalifikācijas laikā. To droši nobraucu piektajā vietā, ar ko pietika, lai pusfinālam kvalificētos pirmajā vietā. Pusfināls bija samērā mierīgs. Braucu prātīgi, jo trase vēl žuva, tādēļ mašīna nebija pilnībā pārregulēta no slapjā uz sausā laika režīmu. Trase dažviet vēl bija slidena, tomēr izdevās izcīnīt uzvaru. Kopumā diena bija saulaina un laiks bija visai karsts. Tad sekoja fināls, kur pēc laba starta izbraucu pirmais. Cīnījos, kā vien varēju un izbaudīju braucienu, jo mašīna bija uztaisīta cietāka, saķere bija ļoti laba. Viss sakrita tā, lai gūtu baudu – izdevās iekrāt pārsvaru un izcīnīt skaistu uzvaru. Liels paldies visiem par atbalstu un komandai par sagatavoto mašīnu. Tas bija izcili!

Reinis Nitišs: “Esmu citā čempionātā, bet visas nedēļas nogales laiku sajūtas bija tādas pašas kā iepriekšējos četrus gadus – tā pati trase, tā pati Supercar mašīna, tas pats dalībnieku parks –, ne reizi nebija brīdis, kad nezinātu, kas man tagad būtu jādara!

Jā, atskatoties atpakaļ, pirmā kvalifikācija šķietami neizdevās kā vēlētos, bet, iespējams, tieši šo rezultātu varu uzskatīt par panākumu atslēgu – bija jāsakopo visi spēki, jāsaņem sevi rokās, un jāturpina braukt tik ātri, cik ātri vien to māku. Pēc finālbrauciena novelkot ķiveri, varēju noslaucīt sviedru lāsītes no sejas – tad arī zināju, ka ne mirkli nebiju taupījis spēkus – trasē parādīju visu, ko varu!

Šis ir sezonas pirmais posms, un nevajag šobrīd būvēt kādas cerību pilis – čempionātā ir ļoti daudzi spēcīgi braucēji, kuriem azotē vēl ir vairāki spēcīgi pārsteigumi. Ja izdodas starts – tad braukt pa brīvu trasi ir ļoti liela priekšrocība. Bet ja nesanāk izvirzīties brauciena vadībā – tad cīņa trasē var izvērsties ļoti, ļoti sarežģīta – un rezultāts nemaz ne tik spožs!

Paldies visai SET Promotion komandai, kas lieliski sagatavoja auto, faniem, kuri seko manām gaitām arī Eiropas čempionātā, un visiem maniem sponsoriem. Ir pagājis krietns laiciņš, kopš pēdējo reizi kāpu uz goda pjedestāla – šī ir arī Jūsu uzvara!