Pēc vairāku līdzjutēju jautājumiem par pārtrauktajām F1 translācijām “Viasat Motor” TV kanālā, piedāvājam informāciju no “All Media Baltics”.

Lai arī kanāla Viasat Motor nosaukumā ir lietots vārds “Viasat”, kanāls nepieder Viasat uzņēmumam. Šis nav mūsu producēts kanāls, līdz ar to nevaram ietekmēt tā saturu (mēs nodrošinām tikai šī kanāla translēšanu). Kanāla īpašnieki, kas nosaka kanāla saturu un tā pieejamību, ir izlēmuši Formula 1 sacīkstes Baltijas reģionā pārtraukt translēt.

Viasat Motor TV programma ir identiska visās valstīs, kur šis kanāls tiek translēts. Kanāla īpašnieku lēmuma dēļ, F1 sacīkšu laikā, tieši Baltijas reģionā sacīkšu signāls tiek bloķēs, tādējādi TV ekrānos ir melna bilde un rodas nesakritība TV programmai ar saturu TV ekrānā.

Tas nozīmē, ka Latvijā pieejamajos TV kanālos F1 sacīkstes turpmāk būs iespējams vērot vienīgi vācu kanālā “RTL”, kur tiek piedāvāti arī apskati pirms un pēc sacensībām. “RTL” kanāls pieejams “Lattelecom” interaktīvajā televīzijā.

Atgādinam, ka līdz 2017. gada sezonas izskaņai sacensības tiešraidē ar latviešu komentētājiem (Aldi Putniņu, Ģirtu Timrotu un Jāni Janševicu) varēja vērot “Viasat Sport Baltic” kanālā un “Viaplay” platformā, bet atkārtojumā “TV6” kanālā, taču neilgi pirms šīs sezonas sākuma tika paziņots, ka TV translāciju līgums netiks pagarināts. Jaunizveidotā F1 TV platforma Latvijas teritorijā šogad vēl nav pieejama.