“Williams” F1 komanda panākusi, ka F1 tiesneši pārskatīs Azerbaidžānas Grand Prix pirmā apļa incidentu, par ko tās braucējam Sergejam Sirotkinam tika piešķirts 3 starta pozīciju sods uz šonedēļ gaidāmo Spānijas GP, kā arī divi soda punkti.

Azerbaidžānas Grand Prix pirmajā aplī Sergejs Sirotkins vispirms sadūrās ar Serhio Peresu, par ko neviens no braucējiem netika sodīts, bet jau mirkli vēlāk nesadalīja trasi ar Niko Hulkenbergu un Fernando Alonso. Krievu sportists no turpmākās dalības sacensībās izstājās, kamēr Alonso ar pamatīgiem bojājumiem tika līdz boksiem, tomēr spēja turpināt braucienu un finišēt 7. vietā.

“Williams” komanda pēc soda saņemšanas iesniegusi pieteikumu, lai situācija tiktu atkārtoti izskatīta. To iespējams tikai tad, ja komanda var sniegt jaunus pierādījumus, kas netika izmantoti iepriekš lēmuma pieņemšanā.

Tiek ziņots, ka par vienu no galvenajiem argumentiem soda samazināšanai “Williams” plāno izmantot situācijas salīdzināšanu ar OkonaRaikonena sadursmi un Magnusena – Gazlī incidentu, kur noteikumi pārkāpti ievērojamāk, tomēr pirmajā gadījumā sodi netika piešķirti, kamēr Kevins Magnusens izspruka ar nenozīmīgu 10 sekunžu sodu (un diviem soda punktiem).

Papildināts: FIA nav apmierinājusi “Williams” komandas sūdzību. Tiek ziņots, ka incidenta salīdzinājums ar citiem notikumiem šajā Grand Prix nedēļas nogalē nav uzskatāms par jauniem pierādījumiem. “Williams” arī aicināja izskatīt Fernando Alonso trajektorijas izvēli, dodoties uz boksiem ar divām caurām riepām, tomēr tiesneši lēma, ka “McLaren” braucējs izvēlējies ceļu, kas netraucē uz trases esošām ātrākām formulām.

2 KOMENTĀRI