“Mercedes” komanda pēc uzvaras kvalifikācijā arī Spānijas Grand Prix laikā apliecināja savu pārsvaru, izcīnot dubultuzvaru. Luiss Hamiltons pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu no starta līdz pat finišam, kamēr viņa komandas biedrs Valteri Botass pirmajā aplī nonāca aiz Sebastiana Fetela.

Vācietis veica ātrāku pitstopu, tādēļ sacensību otrajā pusē viņa riepas bija nodeldētākas un “Ferrari” nolēma savu līderi iesaukt boksos virtuālās drošības mašīnas laikā. Tas gan nenesa cerēto rezultātu, jo Fetels palika ne tikai aiz Botasa, bet arī Maksa Verstapena, kurš trešo pozīciju nosargāja līdz pat finišam. Fetela komandas biedrs Kimi Raikonens no sacensībām izstājās dzinēja defekta dēļ.

Pamatīgs juceklis risinājās starta cīņās starp vidus ešalona vienībām. Izvairoties no priekšā saķeri meklējošā Kevina Magnusena, savu formulu nesavaldīja “Haas” braucējs Romēns Grožāns. Diemžēl, tā rezultātā tika aizķertas arī Niko Hulkenberga un Pjēra Gazlī formulas, kā rezultātā visi 3 sportisti izstājās jau pirmajā aplī.

Līdz ar to Luiss Hamiltons iekrājis jau 17 punktu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā, ko centīsies nosargāt un papildināt pēc 2 nedēļām Monako.