Trīs Formula E sacīkšu uzvarētāja Niko Prosta un viņa pārstāvētās “Renault e.Dams” ceļi šķirsies pēc šīs sezonas, kas nozīmē, ka leģendārā Alena Prosta dēls Ņujorkā aizvadīs savus divus pēdējos startus ar pirmo 3 sezonu spēcīgāko čempionāta komandu.

“Renault e.Dams” savai pirmajai elektroformulu sezonai sastāvā izraudzījās bijušo F1 braucēju Sebastianu Buemi, kurš otrajā sezonā kļuva par čempionu, un Niko Prostu, kurš pārsvarā atradās Buemi ēnā, tomēr komanda savu pamatsastāvu visu četru sezonu laikā tā arī nemainīja.

36 gadus vecā Prosta iespējām palikt apritē ievērojamu triecienu deva paziņojums, ka no nākamās sezonas komanda pilnībā nonāks “Nissan” rūpnīcas rokās un tēva Alena saikne ar “Renault” vairs nespēs dot vēlamo efektu. Prosts vecākais ilgāku laiku bija arī viens no komandas galvenajiem akcionāriem, tomēr savu daļu šosezon pārdeva.

Pēc bēdīgi slavenās sadursmes cīņā par uzvaru ar Niku Haidfeldu pēdējā aplī visu laiku pirmajās Formula E sacīkstēs Pekinā pirms 4 gadiem, Prosts spēja reabilitēties ar uzvaru Maiaimi un diviem panākumiem otrās sezonas dubultposmā Londonā, kas ļāva kopvērtējumā izcīnīt trešo vietu. Turpinājums gan bijis pagalam neveiksmīgs – kamēr Buemi pagājušo sezonu uzsāka ar 6 uzvarām pirmajos 8 posmos, Prosts ne reizi tā arī netika uz goda pjedestāla. Šogad gājis vēl sliktāk – 7 punkti ļauj kopvērtējumā atrasties tikai 18. vietā.

Esmu priecīgs ne tikai par to, ka man izdevies četras sezonas pabūt kopā ar “Renault e.Dams” komandu, bet arī tādēļ, ka esmu kļuvis par daļiņu no viena no visu laiku inovatīvākajiem motorsporta čempionātiem. Šai laikā gūtas tik daudz patīkamas atmiņas, piemēram, manas trīs uzvaras, kā arī trīs tituli komandu ieskaitē. Protams, man ir žēl, ka ceturtā sezona nav iegrozījusies, kā cerējām. Esam nolēmuši, ka turpmāk laiks iet katram savu ceļu. Novēlu “e.Dams” komandai veiksmi nākotnē. Pats esmu kļuvis aizņemts ar savu jaunāko projektu, par ko ceru plašākai publikai paziņot jau pavisam drīz,” stāsta Niko Prosts.