Skaidrības braucēju tirgū uz 2019. gada sezonu joprojām ir maz, tomēr par karstāko preci uzskatītais Daniels Rikjardo, visticamāk, paliks “Red Bull” komandā. Tikmēr “McLaren” noskatījuši kārtējo potenciālo Fernando Alonso aizvietotāju Kimi Raikonena personā.

Arvien vairāk sāk izskatīties, ka “Mercedes” komanda uzticēsies saviem braucējiem Valteri Botasam un Luisam Hamiltonam, kurš pēc pēdējām baumām nākamnedēļ paziņos par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem par 45 miljoniem EUR sezonā, tomēr, ja kāds no viņiem savu darba vietu pametīs, tad par reālāko pretendentu uz vakanci tiek uzskatīts Estebans Okons.

Līdzīga situācija vērojama arī “Ferrari” komandā, kur divas pamatsastāva vietas savā starpā vajadzētu sadalīt Sebastianam Fetelam, Kimi Raikonenam un Šarlam Leklerkam. Līdz ar to Daniela Rikjardo labākā opcija cīņā par uzvarām ir palikt “Red Bull Honda” komandā, kas jau vairākkārt izteikusi vēlmi saglabāt austrālieti savā komandā.

Lai gan abas puses ir ļoti tuvu jaunajam līgumam, par galveno apspriešanās tematu kļuvusi Rikjardo alga. Pats sportists vēlās līdzīgu līgumu savam komandas biedram Maksam Verstapenam, kurš savas attiecības ar “Red Bull” pagarināja jau pērn. Gan Rikjardo, gan Helmuts Marko apstiprina, ka abas puses ved pārrunas. Marko arī norādīja, ka Rikjardo konkrētu piedāvājumu no “Ferrari” nav saņēmis un nemaz neatrodas tik labās pozīcijās, kā prese sākotnēji ziņoja.

Sākotnēji Rikjardo saņēma vairākus ļoti dāsnus piedāvājumus no pēdējos gados sevi neapliecinājušās “McLaren” komandas, kas arvien nopietnāk rēķinās ar Fernando Alonso došanos uz IndyCar čempionātu, līdz ar to par viņa aizstājēju varētu kļūt “Ferrari” braucējs Kimi Raikonens, kuram šīs sezonas izskaņā beidzas līgums.

“McLaren” komunikācijas daļas vadītājs Mets Bišops norāda, ka komanda meklē kādu pieredzējušu braucēju, ja Alonso nolems pamest komandu un braucēju pāris Stofels Vandūrns un Lando Noriss šobrīd netiek apsvērts kā iespējams iznākums abu mazās pieredzes dēļ. Norisa pievienošanās ir ļoti reāla, tomēr otru pamatsastāva vietu nepieciešams aizvietot ar pieredzi. Tieši tādēļ komanda veic pārrunas ar Rikjardo, Raikonenu un citiem līdzīga kalibra braucējiem.