Sebastians Fetels nevarēs uzsākt Austrijas Grand Prix no trešās pozīcijas, kuru izcīnīja kvalifikācijā, jo sacensību tiesneši lēmuši, ka viņa manevri otrajā kvalifikācijas kārtā ir izbojājuši Karlosa Sainca lidojošo apli, kā rezultātā Fetelam piešķirts 3 starta vietu sods.

Incidents notika trases pirmajā sektorā, kad Fetels pirmā līkuma izejā brauca ļoti lēni, bet aizmugurē esošais Karloss Saincs izvairījās no kontakta, veicot izbraucienu pa drošības joslu. Aplis bija sagandēts, kā arī Sainca “Renault” mašīnas priekšējam antispārnam tika radīti bojājumi, tomēr vieta labāko desmitniekā netika apdraudēta un Saincs varēja turpināt kvalifikāciju.

Sebastians Fetels vēlāk skaidroja, ka komanda viņu nebija informējusi par strauji tuvojošos Sainca formulu, turklāt arī pats spānietis neuzskata, ka Fetels viņu kavējis apzināti, tiesneši nolēmuši, ka Fetels ar atrašanos ideālajā trajektorijā, braucot tik lēni pēc asa pagrieziena, ir radījis bīstamu situāciju, par ko sodīts ar vienu soda punktu un trim starta pozīcijām.

Tas nozīmē, ka otro rindu aiz “Mercedes” braucējiem ieņems Kimi Raikonens un Makss Verstapens, bet Fetels sacīkstes uzsāks no trešās rindas, blakus Romēnam Grožānam, kurš pakāpies uz piekto pozīciju.