“McLaren” sacīkšu direktors Ēriks Buljē pēc abpusējas vienošanas nolēmis pamest komandu pēc neauglīgas sadarbības četrarpus gadu garumā.

Pēc veiksmīga darba ar junioru formulu komandām, 44 gadus vecais francūzis F1 ienāca 2009. gadā ar “Renault” un nākamajā gadā kļuva par tās vadītāju, saglabājot savu pozīciju arī transformācijā uz “Lotus”, paralēli pildot arī F1 komandu asociācijas (FOTA) viceprezidenta amatu līdz organizācijas sabrukumam 2013. gadā. V6 Turbo ēru Buljē pavadīja “McLaren” komandā kā valdes loceklis un komandas vadītājs un sacīkšu direktors.

Izmaiņas komandā bija teju neizbēgamas pēc tam, kad pat ar konkurētspējīgu dzinēju “McLaren” nespēja veikt pietiekamu progresu, lai šosezon cīnītos par vietām uz goda pjedestāla. “McLaren” atklājuši, ka vadības modelis tiks vienkāršots, vienlaikus ieceļot Žilu de Ferānu sporta daļas vadītāja amatā. Līdz šim de Ferāns vadīja “McLaren” IndyCar projektu. Restrukturizācijas rezultātā vairāki vadošie “McLaren” koncerna personāži saskārušies ar amata un pienākumu izmaiņām.

Esmu lepns, ka varēju strādāt kopā ar tik izcilu komandu pēdējos četrus gadus, tomēr esmu sapratis, ka man ir laiks dot iespēju citiem. Vēlos “McLaren” novēlēt veiksmi atlikušajā sezonā un turpmākajā nākotnē,” stāsta Buljē.

“McLaren” F1 programmas izpilddirektors Zaks Brauns atzinis, ka izmaiņas veiktas vājā sezonas sākuma seku rezultātā. “Šī gada MCL33 modelis nav attaisnojis pat lojālāko fanu cerības. Vaina nav tajos simtos cītīgi strādājošajos darbiniekos, bet gan vadībā. Šodien esam veikuši pirmo soli, lai nostādītu vienību atpakaļ uz pareizās takas. Vēlos visas komandas vārdā pateikties Ērikam par viņa ieguldījumu “McLaren” komandā un vēlu veiksmi turpmākajos projektos.