Igauņu autosportists Ralfs Ārons aizvadījis lielisku nedēļas nogali Zandvortas trasē notiekošajā FIA Formula 3 Eiropas čempionāta ceturtajā posmā, izcīnot uzvaras divos no trim braucieniem.

Ārona pārstāvētā “Prema Racing” pārliecinoši dominēja kvalifikācijā pirms 1. brauciena, aizņemot abas pirmās starta rindas. Pole position ieguvējs Guanju Žou startā uzreiz metās pa labi, izspiežot Āronu pie pašas sienas. Ziemeļnieks ne tikai izvairījās no kontakta, bet arī pirmo pagriezienu spēja izbraukt kā līderis. Lai gan turpinājumā sekoja ofensīva no Žou puses, Āronam izdevās kontrolēt tempu un noslēgt braucienu pirmajā vietā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Miks Šūmahers, kurš pēdējos apļos cīnījās ar sajūga problēmām, tomēr noturēja čempionāta līderi Markusu Armstrongu un Danielu Tiktumu sev aizmugurē.

Otrā brauciena starts Āronam padevās teju identisks pirmajam. Arī tajā viņš startēja no otrās pozīcijas, tikai šoreiz viņam priekšā stājās “Motopark” pārstāvis Tiktums. Arī viņam neizdevās izspiest Āronu, tomēr abu cīņā iesaistījās no trešās pozīcijas startējušais Šūmahers. Visiem gan vietas neatradās un Šūmahers izslīdēja un iestiga drošības joslā. Kontakti peletona lejasgalā lika izstāties arī Jehanam Daruvalam, Benam Hindžlijam, Amejam Vaidjanatanam un Enāmam Ahmedam, kurš pēc avārijas treniņos aizvadīja pagalam neveiksmīgas kvalifikācijas un šajā posmā nespēja apliecināt savu talantu. Ārons pārliecinoši izcīnīja otro uzvaru šonedēļ, kamēr Tiktums vairākas reizes kļūdījās un izbrauca no trases, vispirms zaudējot pozīcijas Armstrongam un Žou, bet vēlāk arī Palou un Habsburgam.

Trešajam braucienam Ārons kvalificējās tikai 17. vietā, līdz ar to uz augstiem rezultātiem varēja necerēt. Ņemot vērā, ka ārpus labāko desmitnieka palika arī Šūmahers, Ahmeds un sajūga problēmu mocītais Armstrongs, igauņu sportista izredzes uz titulu varēja nopietni sabojāt vienīgi pole position ieguvējs Tiktums un 4. vietā startējošais Žou. Tiktums nosargāja vadību startā, kamēr otrs igaunis Juri Vips, startējot no otrās pozīcijas noslāpa un atkrita uz pašām peletona beigām. Žou centās uzbrukt Ņikitas Troicka pozīcijai, tomēr manevrs nebija sekmīgs. Tiktums saņēma sodu par pāragru startu, līdz ar to vadībā nonāca Troickis, kurš pirmajos 11 braucienos tikai reizi bija finišējis punktos. Krievu sportists pārsvaru noturēja un izcīnīja savu pirmo uzvaru. Sacensības gan noslēdzās priekšlaicīgi – 11 minūtes pirms finiša avāriju piedzīvoja Džulians Hansess. Viņa mašīna palika grants joslas kalniņā pie drošības barjeras. Evakuators tajā nespēja uzbraukt, līdz ar to sacīkstes tika apturētas.

Šajā nedēļas nogalē debiju piedzīvoja Sofija Florša. Lai gan vienīgajai dāmai čempionātā punktus gūt neizdevās, vairākkārt tika nodemonstrēts lielisks sniegums, tostarp izcīnīta 13. starta pozīcija trešajam braucienam priekšā abiem komandas biedriem Petrovam un Andresam.

Čempionāta nākamais posms pēc 2 nedēļām risināsies Spa trasē, Beļģijā.

Pirmā brauciena rezultāti
Otrā brauciena rezultāti
Trešā brauciena rezultāti
Kopvērtējums