2016. gada Formula 1 čempions Niko Rosbergs uzskata, ka Sebastians Fetels palaida vējā drošu uzvaru tikai tādēļ, ka centās braukt ātrāk kā nepieciešams mitrajos apstākļos.

Sebastians Fetels no Vācijas Grand Prix izstājās 52. aplī, kad neliels lietus bija samitrinājis asfaltu un visi braucēji cīnījās ar saķeres trūkumu. Pats Fetels vēlāk atzina, ka, neraugoties uz sekām, tā bijusi pavisam neliela kļūdiņa visa izpildījumā.

Kas par pavērsienu! Viņš to palaida vējā! Jā, apstākļi bija sarežģīti, to mēs zinām. Braucējiem tas padara darbu ļoti grūtu, tomēr viņam bija iekrāts handikaps pār tuvākajiem sekotājiem. Viņš mierīgi varēja braukt mazliet lēnāk un drošāk. Tā vietā tika braukts uz robežas un sacīkstes noslēdzās sienā. Tieši tik bēdīgi,” stāsta Rosbergs.

Vaicāts par to, ka mazi pārsvari lietus laikā var pazust pavisam viegli, Rosbergs norāda: “Jā, bet tas bija ‘Sachskurve’ pagrieziens. Tas ir viens pagrieziens, kur kļūdīties nedrīkst. Tur ir jābūt vēl piesardzīgākam kā citur, bet viņš tāds nebija. Fetels pārkāpa robežai.

Sešu apļu laikā pirms savas izslīdēšanas Fetels palielināja pārsvaru pār Kimi Raikonenu no 3.5 līdz 9.9 sekundēm, kad Raikonens zaudēja otro vietu savam tautietim Valteri Botasam.

Mēs nedzirdējām radio sarunu par šo manevru, tādēļ domāju, ka avārijas brīdī viņš nemaz nezināja, ka tuvākais sekotājs nu ir Botass. Viņš brauca pats savu sacīksti līdz pats to sabojāja, kas ir neticami. Tā nav viņam raksturīga kļūda.