Viens no spožākajiem jaunajiem motorsporta talantiem Lando Noriss atzinis, ka viņa debija F1 čempionātā jau nākamgad varētu notikt nevis ar “McLaren”, bet gan kādu citu vienību, tai pat laikā neizslēdzot iespēju to atlikt līdz 2020. gadam.

18 gadus vecais Noriss pērn triumfēja Eiropas F3 čempionātā savā debijas sezonā, bet šogad startē “Carlin” komandas sastāvā Formula 2 čempionātā, kur pēc 7 no 12 posmiem kopvērtējumā ieņem otro pozīciju 12 punktus aiz Džordža Rasela.

Jau iepriekš tika publiskota informācija, ka “Red Bull” komanda vēlās “McLaren” jauno braucēju akadēmijas zvaigzni iegūt savā sistēmā, piedāvājot vietu “Toro Rosso” komandas sastāvā, tomēr Noriss pie šādas izdevības netika. Pēdējā laikā parādījušās baumas, ka Noriss būtu viena puse darījumam, kura rezultātā “Toro Rosso” tehniskais vadītājs Džeimss Kejs pārcēlās uz “McLaren” komandu.

Protams, spēju sevi iztēloties arī citu komandu sastāvā jau nākamgad. Vēlos pierādīt, ka esmu F1 līmeņa braucējs, tomēr tas nenozīmē, ka man jāpieņem šāda notikumu attīstība. Ideālā gadījumā nākamgad vēlos braukt “McLaren” sastāvā, tomēr šo lēmumu pieņems komandas vadība un Fernando, nevis es pats,” stāsta Noriss.

Fernando Alonso jau pavisam drīz būs jāizlemj, vai turpināt karjeru F1, vai pievienoties “Andretti Racing” IndyCar komandai, kamēr komandas otrais braucējs Stofels Vandūrns šogad nav spējis attaisnot uz sevi liktās cerības, līdz ar to pastāv varbūtība, ka abi “McLaren” pamatsastāva braucēji sezonas izskaņā pametīs vienību.

Vēlos iekļūt F1. Tas būtu lieliski, tomēr tai pat laikā vēlos palikt “McLaren”. Varbūt šobrīd noderīgāk ir teikt, ka vēlos gūt pieredzi piektdienas treniņos, un tad radīsies vēl iespējas. Ja tas man dotu garantiju 2020. gadam, tā būtu man ļoti izdevīga situācija. Šai laikā ir īpaši sarežģīti uzreiz ielekt F1 un būt ātram, it īpaši no Formula 2. Domāju, ka daudziem braucējiem, tostarp man, būtu nepieciešams laiks. Tieši tādēļ šīs piektdienas treniņu sesijas ir noderīgas, jo es iemācos daudz jauna par mašīnu, komandu un virzienu, ko tā vēlās ieņemt.