Par 5% kritušies F1 čempionāta kopējie ienākumi salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni, kas ietekmēs arī līdzekļu sadali starp komandām nākamajam gadam.

2018. gada otrajā ceturksnī (no aprīļa līdz jūnijam) čempionāta kopējie ienākumi mērāmi 588 miljonos USD, kas ir par 28 miljoniem USD mazāk kā pērn. Komandas no šīs summas savā starpā sadalīs 307 miljonus USD (pērn – 330 miljonus USD). Tas nozīmē, ka komandu budžetos radīsies robi aptuveni 1 -4 miljonu vērtībā.

Trašu izdevumiem un licencēm par Grand Prix lielas izmaiņas nevajadzētu radīt, jo kā pērn, tā šogad gada otrajā ceturksnī tika aizvadīti septiņi posmi, tomēr “Liberty Media” situāciju skaidro ar faktu, ka pērn šai laikā komandas saņēma 35% no TV ienākumiem (7/20), bet šogad 33% (7/21) sakarā ar kalendāra izplešanos no 20 līdz 21 Grand Prix.

“Liberty Media” norāda, ka uztraukumam neesot pamata, jo mainīts sadarbības partneru un atbalstītāju ienestās naudas plūsmas kalendārs, to padarot vienmērīgāku gada garumā. Tāpat gaidāmi ienākumi no pārdotajām detaļām F2 komandām. Atmaksāts arī čempionāta 125 miljonu USD vērtais parāds.

Čeiss Kerijs uzsver, ka šai ceturksnī vērojamas vairākas finansiāli pozitīvas tendences, starp spožākajām no tām minot jaunu līgumu ar “Amazon Web Services”, kā arī līguma pagarināšanu ar Beļģijas Grand Prix organizatoriem un pirmo F1 posmu Pola Rikāra trasē kopš 1990. gada.