“Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners ir pārliecināts, ka divkārtējā čempiona Fernando Alonso piesaiste uz Daniela Rikjardo vietu nebūtu veselīga izvēle komandai, norādot, ka izvēle, visticamāk, tiks veikta starp Karlosu Saincu un Pjēru Gazlī.

Pagājušajā nedēļā Daniels Rikjardo šokēja Formula 1 pasauli ar paziņojumu par “Red Bull” komandas pamešanu un pievienošanos “Renault” vienībai uz 2019. un 2020. gada sezonām. Ņemot vērā pēdējo gadu tendenci, aizstājējs, visticamāk tiks meklēts jauno braucēju akadēmijas ietvaros. Šīs hierarhijas ietvaros visaugstāk šobrīd atrodas “Toro Rosso” braucējs Pjērs Gazlī un uz “Renault” izīrētais Karloss Saincs. Neraugoties uz to, nesen pavīdējušas runas par 2005. un 2006. gada F1 čempiona Fernando Alonso potenciālo pievienošanos “Red Bull”.

F1 oficiālajā podkāstā “Beyond the Grid” Kristians Horners šīs baumas noliedzis, norādot, ka “Red Bull” izvēle jāizdara no savā pārraudzībā esošajiem braucējiem, turklāt Alonso gadījumā viņa reputācija kļūtu par pamatīgu šķērsli.

Lasi vēlAlonso izvēle – dzīšanās pēc mūžīgās slavas vai naudas žūksnis

Es cienu Fernando. Viņš ir lielisks braucējs, tomēr mums neietu viegli. Lai kurp viņš dotos, vienībā tiek radīts haoss. Nedomāju, ka komandai būtu veselīga viņa pievienošanās. Vēlamies palikt pie savas sistēmas – ieguldīt jaunajos braucējos, tā vietā, lai pieņemtu kādu, kurš ir savas karjeras norietā,” atzīst Horners.