Starti no pirmās rindas palīdzējuši Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM) pie panākumiem tikt “Mercedes” braucējiem Danielam Hunkadeljam un Polam di Restam.

Daniels Hunkadelja Brandshečas trasē tika pie savas pirmās uzvaras DTM. Spānis izcīnīja pole position pirmajam braucienam, tomēr pēc vāja starta zaudēja pozīciju gan Lukasam Aueram, gan Renē Rastam. Savu obligāto pitstopu pagājušā gada čempions Rasts veica ievērojami agrāk par konkurentiem, tomēr tas cerēto rezultātu nedeva. Lukass Auers savu pozīciju nespēja noturēt. Atgriezies no boksiem ar vēsām riepām, viņš piekāpās gan Hunkadeljam, gan Augusto Farfusam un finišu sasniedza 3. vietā.

“Mercedes” pie panākuma tika arī otrajā braucienā, kad attiecības trasē savā starpā noskaidroja abi titula pretendenti Garijs Pafets un Pols di Resta. Abi aizņēma pirmo starta rindu. Pēc drosmīga manevra pa ārmalu di Resta izvirzījās sacīkšu vadībā. Tikmēr sadursme cīņā starp Aueru, Farfusu un Robinu Frinsu pielika punktu visu trīs braucēju cerībām uz augstu rezultātu un trasē tika sūtīta drošības mašīna. Tā gan restartā nepalīdzēja Pafetam atgūt pozīciju un vecmeistars līdz finišam tika otrajā vietā, sacīkšu pēdējos apļos vairāk uztraucoties par Renē Rasta uzbrukumiem.

Pēc 6 no 10 šīs sezonas posmiem vadību čempionāta kopvērtējumā saglabā Garijs Pafets (177). Viņam seko di Resta (148), Vitmans (110), Auers (110), Mortara (101) un Gloks (101), kurš šajā aizvadītajā nedēļas nogalē punktus neguva.

Nākamais posms naksnīgajā Misano trasē pie mākslīgā apgaismojuma risināsies pēc 2 nedēļām. Tajā piedalīsies arī autosporta un paralimpisko spēļu leģenda Aleksandrs Zanardi. Tāpat oficiāli apstiprināta izcilā WRC braucēja Sebastiana Ožjē starts septembrī notiekošajās sacensībās Austrijā.

Pirmā brauciena rezultāti
Otrā brauciena rezultāti
Čempionāta kopvērtējums
Sezonas kalendārs