IndyCar sacensībās Pokono smagu avāriju piedzīvoja kanādietis Roberts Vikenss. Jaunākajā paziņojumā no medicīnas centra vēstīts, ka pirmdien sportistam tika veikta mugurkaula operācija.

Jau ziņojām, ka avārijā Vikenss lauza abas kājas, roku, kā arī guva plaušu un mugurkaula traumas. Sportistam veikta magnētiskā rezonanse, kas palīdzējusi ārstiem diagnosticēt pārējās traumas un izlemt par ārstēšanas tālāko kursu.

Pagaidām netiek atklāti operācijas rezultāti, tomēr paredzams, ka šodien vai rīt sekos jaunākie paziņojumi par Vikensa veselības stāvokli. Gandrīz droši zināms, ka avārijā piedzīvotās traumas liegs viņam piedalīties IndyCar sezonas pēdējos trīs posmos.

Sadursmē cieta arī Vikensa “Schmidt Peterson Motorsports” komandas biedrs Džeimss Hinčklifs, kurš gan norādīja, ka pušumi un nobrāzumi nav nekas svarīgs, jo viņa domas šobrīd ir par Vikensa veselības stāvokli. Riska zonā bija arī Pietro Fitipaldi, kurš sezonas sākumā 6 stundu sacīkstēs Spa lauza abas kājas, tomēr brazīlietis norādīja, ka avārija nekādas traumas viņam nav radījusi.

1 KOMENTĀRS

  1. Lai gan lidojumi žogā jau uzskatāmi par IndyCar klasiku, diemžēl parasti tas beidzas ar nopietnām traumām, piespiedu karjeras beigšanu vai pat vēl bēdīgāk. Cerams, ka Vikenss būs pirmajā grupā un pēc rehabilitācijas spēs atgriezties. Čalis tiešām labi brauca.