“Red Bull” motorsporta daļas padomnieks Helmuts Marko atklājis, ka jauno no nākamā gada divi jauno braucēju akadēmijas talanti varētu tikt sūtīti uz Japānā populāro Super Formula čempionātu, kas līmeņa ziņā esot augstāks par junioru kategorijām.

Jau ziņojām, ka “Red Bull” komanda šonedēļ apstiprināja Pjēru GazlīDaniela Rikjardo aizvietotāju no nākamās sezonas. Pirms savas debijas pagājušā gada Malaizijas Grand Prix, Gazlī pavadīja sezonu Super Formula čempionātā, kur savā debijas sezonā tikai par puspunktu piekāpās tā gada čempionam Hiroaki Išiuram.

Helmuts Marko norādījis, ka sezona Āzijā ievērojami palīdzējusi Pjēram Gazlī izaugsmei kā braucējam, kā arī komunikācijai ar “Honda” pārstāvjiem. Kā zināms, no nākamās sezonas “Red Bull” vairs neizmantos “Renault” jaudas agregātus, bet gan “Honda” ražojumus. No 19 mašīnām šogad katrā Super Formula posmā uz starta stājas 8 “Honda” un 11 “Toyota” formulas.

Gazlī piemērs gan nav vienīgais iemesls domai par pārējo junioru piesaisti Super Formula čempionātam. Marko norāda, ka konkurences ziņā tas ir pārliecinoši priekšā tipiskajai jauno braucēju kalvei Formula 2 (ex GP2, kur Gazlī kļuva par čempionu 2016. gadā). Tāpat gaidāmas ievērojamas tehniskās izmaiņas 2019. gada tehniskajos noteikumos, kas palielinās mašīnu piespiedējspēku un tā rezultātā arī ātrumu.

Jau šogad divos posmos Super Formula čempionātā startēja jaunais britu talants Daniels Tiktums, kurš šobrīd ir “Red Bull” jauno braucēju akadēmijas spožākā zvaigzne ārpus F1. Tiktums pērn triumfēja Makao Grand Prix, bet šogad atrodas Eiropas F3 čempionāta vadībā. Pat ja viņam izdosies izcīnīt tiulu, ar to pietrūks F1 superlicences nodrošināšanai. To gan izņēmuma kārtā FIA drīkst izsniegt arī tad, ja braucējs neizpilda noteiktos kritērijus.

Šobrīd no “Red Bull” braucēju akadēmijas formulu čempionātos startē pieci braucēji. Bez jau pieminētā Tiktuma, programmā iesaistīts Formula 2 startējošais japānis Nirei Fukuzumi, 17 gadus vecais Formula Renault Eurocup braucējs Nīls Verhāgens, kā arī divi labākie Britu F4 debitanti Deniss Haugers un motociklista Mika Dūena dēls Džeks.