Jau šajā nedēļas nogalē notiekošajā Beļģijas Grand Prix izcīņā, iespējams, vairs neredzēsim “Force India” komandu. Sakarā ar komandas maksātnespējas procesu, vienības dalība ir apdraudēta, tomēr, pateicoties jaunajiem investoriem, pastāv liela iespējamība, ka tā startēs zem jaunā nosaukuma.

Radušies juridiski sarežģījumi starp Lorensa Strola vadīto konsorciju, Vīdžeju Malju un “Sahara Group”. Lai realizētu komandas nodošanu jauno īpašnieku rokās, bija nepieciešama piekrišana no 13 Indijas bankām, tomēr tas netika saņemts līdz termiņa beigām, kas liedz vienībai atsākt darbu.

Problēmas slēpjas faktā, ka Strols ir iegādājies komandas aktīvus (mašīnas, rūpnīcu un visu pārējo sacīkstēm nepieciešamo), kamēr licence startēt joprojām pieder “Force India”. Tas darīts, lai nezaudētu komandai iespēju tikt pie “Force India” nopelnītās naudas, kas katru gadu tiek sadalīta starp visām 10 čempionātā startējošajām vienībām.

Lai gan teorētiski komandām (tostarp jaunajām) dalība čempionātā bija jāpiesaka līdz pagājušā gada 30. novembrim, pie noteiktiem kritērijiem, šo termiņu ir iespējams neievērot, ja eksistē brīvas vietas.

Lai gan komanda ir ieradusies uz sacīkstēm Spa trasē, nekur nav redzami “Force India” vai tās galveno atbalstītāju logo. Pastāv varbūtība, ka ‘jaunā komanda’ piedalīsies Beļģijas Grand Prix, tomēr tās izcīnītie punkti nesummēsies ar “Force India” sasniegumiem pirms vasaras pārtraukuma.