Alabamas štatā esošajā ‘Barber Motorsports Park’ trasē testus ar šī gada “Andretti Autosport” IndyCar komandas formulu aizvadījis divkārtējais Formula 1 čempions Fernando Alonso.

Spāņu braucējs nesen paziņoja, ka sezonas beigās pametīs Formula 1 čempionātu, taču viņa pievienošanās IndyCar vēl nav apstiprināta. “Šī bija jautra un patīkama diena. Man patīk testēt jaunas mašīnas un IndyCar spēkrats sacīkšu trasē bija kas īpašs. Man paveicās, jo varēju to izmēģināt gan sausos, gan slapjos apstākļos, kā arī kad trase bija daļēji mitra. Laikapstākļi bija ļoti piemēroti testiem. Pēcpusdienā pūta vējš, bet citādi tā bija ļoti pozitīva diena.

Iespējams, manu instinktu dēļ došu priekšroku sacīkšu trasēm, jo pie tām esmu pieradis visas dzīves laikā, taču Indy 500 guvu lielisku pieredzi, tādēļ šobrīd aba veida trases vērtēju līdzīgi. Man patīk, kādas sajūtas gūstu, braucot pa trasi, kamēr ovālos ir satriecošas cīņas, pavilkšana sēžot astē, sastrēgumi, bet apdzīšanas manevri ir samērā viegli, tādēļ Indy 500 notikumu netrūkst.

Alonso norādīja, ka šādus testus allaž vēlējies aizvadīt, un komanda jau bija ieplānojusi vairākus datumus, kad spāņu braucējs varētu būt brīvs no F1 pienākumiem. Ja Alonso nolems nākamo sezonu pavadīt IndyCar čempionātā, visticamāk, viņš pievienosies tieši “Andretti Autosport” komandai, jo tās sastāvā jau aizvadīja Indianapolisas 500 jūdžu braucienu pirms gada.

Tikmēr paziņots nākamā gada kalendārs, kas sastāvēs no septiņām sacīkšu trasēm, piecām ielu trasēm un pieciem ovāliem. Kalendāru papildinās ‘Circuit Of The Americas’ Ostinā, kur ik gadu risinās arī Formula 1 sacensības. Līgums noslēgts par sacīkšu rīkošanu Ostinā uz pieciem gadiem. Tāpat izmaiņas skārušas sezonas pēdējo posmu. Šis gods ilgāku laiku bija Sonomai, taču nu to nomainīs leģendārā Lagunasekas trase.

Nr.SacīkstesVeidsPilsēta, ŠtatsDatums
1Santpītersburgas Grand PrixTraseSantpītersburga, Florida10. marts
2IndyCar ClassicTrase
Ostina, Teksasa
24. marts
3Alabamas Indy Grand PrixTraseLīdsa, Alabama7. aprīlis
4Longbīčas Grand PrixTraseLongbīča, Kalifornija14. aprīlis
5IndyCar Grand PrixTraseSpīdveja, Indiana11. maijs
6Indianapolisas 500 jūdžu brauciensOvālsSpīdveja, Indiana26. maijs
7Detroitas Grand Prix ITraseDetroita, Mičigana1. jūnijs
8Detroitas Grand Prix IITraseDetroita, Mičigana2. jūnijs
9DXC Technology 600 jūdzesOvālsFortvorta, Teksasa8. jūnijs
10Kohler Grand PrixTraseElkhartleika, Viskonsīna23. jūnijs
11Indy TorontoTraseToronto, Ontario14. jūlijs
12Aiovas Corn 300OvālsŅūtona, Aiova20. jūlijs
13Honda Indy 200 jūdzesTraseLeksingtona, Ohaio28. jūlijs
14Pokono 500 jūdzes
OvālsLongponda, Pensilvānija18. augusts
15Bommarito Automotive grupas 500 jūdzesOvālsMedisona, Ilinoisa24. augusts
16Portlendas Grand PrixTrasePortlenda, Oregana1. septembris
17Monterejas Grand Prix
TraseMontereja, Kalifornija
22. septembris