Miks Šūmahers aizvadījis perfektu nedēļas nogali savā mājas posmā Nirburgringā, izcīnot trīs uzvaras Eiropas Formula 3 čempionātā, kas ļāvis Šūmaheram nopietni pieteikt savu kandidatūru cīņai par čempiona titulu.

Pirmajā braucienā pole position izcīnīja Roberts Švarcmans, taču divu “Prema Racing” braucēju cīniņā Šūmahers guva virsroku un izvirzījās vadībā. Pirmā apļa cīņās neiztika bez sadursmēm. Trasē devās drošības mašīna, bet Juri Vipa, Fabio Šērera, Aleksa Palou, Jehana Daruvalas un Marino Sato cīņa bija galā. Restartā Švarcmans centās pozīciju atgūt, taču nebija sekmīgs. Abi saglabāja pozīcijas līdz finišam. Igaunim Ralfam Āronam startā izdevās apdzīt Danielu Tiktumu, taču “Red Bull” juniors pozīciju atguva un finišēja trešajā vietā. Fantastisks starts padevās Markusam Armstrongam, kurš no 18. vitas pēc dzinēja maiņas jau pirmo apli noslēdza septītajā pozīcijā. Turpinājumā gan jaunzēlandietis pakāpās tikai par vienu vietu.

Otrajā braucienā goda pjedestāls bija identisks – Šūmahers, Švarcmans, Tiktums, vienīgi šoreiz Šūmaheram apdzīšanas nebija jāveic, jo viņam izdevās izcīnīt pole position. Jau atkal sacīkstes īsti nesākušās beidzās Juri Vipam, kurš sadūrās ar “Hitech” braucēju Enāmu Ahmedu. Vadošo sešiniekā iekļuva Markuss Armstrongs un Ralfs Ārons, kā arī Alekss Palou, kurš aizvadīja spraigu cīņu ar Džonatanu Aberdeinu.

Neviens nespēja apstādināt Šūmaheru arī trešajā braucienā, kur viņš iekrāja drošu pārsvaru jau no pirmajiem apļiem. Arī šoreiz otrais palika Švarcmans, bet trijnieku šoreiz noslēdza Palou, kurš izmantoja Daniela Tiktuma kļūdu, līkumā dodoties pārāk plaši. Beidzot finišu punktos izdevās sasniegt Juri Vipam, sasniedzot sesto vietu, taču otro reizi šosezon igauņiem bija jāsamierinās, ka neviens no viņu braucējiem uz pjedestāla nekāpa.

Čempionāta kopvērtējumā vadību saglabā Tiktums (264 punkti), bet Šūmahers atpaliek tikai par trim punktiem. 200 punktu robežu sasnieguši arī Armstrongs (220), Vips (218) un Arons (207.5).

Šosezon vēl jāaizvada divi posmi – 22. un 23. septembrī “Red Bull” traše, kā arī 13. un 14. oktobrī Hokenheimā.

Pirmā brauciena rezultāti
Otrā brauciena rezultāti
Trešā brauciena rezultāti
Čempionāta kopvērtējums