Kimi Raikonens šīs sezonas izskaņā pametīs “Ferrari” komandas pilota amatu, lai dotu iespēju Maranello vienībā startēt jaunajam talantam Šarlam Leklerkam, ziņo “Ferrari”.

Jau šīs sezonas sākumā tika apspriests šāds variants, tomēr pēc “Ferrari” prezidenta Serhio Markiones nāves Raikonena iespējas palikt “Ferrari” palielinājās. Taču jaunā kompānijas vadība ir nolēmusi respektēt aizgājušā Markiones izvēlēto attīstības virzienu gan kompānijai, gan Formula 1 komandai un dos iespēju sevi pierādīt Leklerkam, kurš šogad visus ir pārsteidzis ar saviem startiem “Sauber” sastāvā.

Tostarp Kimi Raikonens 2019.gadā ieņems Leklerka vietu “Sauber” vienībā, kur soms savulaik debitēja 2001.gadā vēl Pītera Zaubera vadībā. Līgums ar Raikonenu ir noslēgts uz diviem gadiem.

“Kimi nolīgšana mūsu komandai būs ļoti svarīgs pilārs attīstībai,” paziņoja “Sauber” boss Frederiks Vasūrs. “Tas dos iespēju pietuvoties mūsu mērķim – progresēt kā komandai jau tuvākajā nākotnē.”

Raikonena nolīgšana visdrīzāk ir nopietns apdraudējums Markusa Ēriksona palikšanai vienībā, jo uz šo pozīciju pretendē arī “Ferrari” protežē Antonio Džiovinaci.

2 KOMENTĀRI

  1. Mjāā… Ferrari jaunā vadība lai pati tiek galā ar saviem lēmumiem, pieņemot komandā ‘otrklasnieku’, kurš augstāk par 6. vietu nekad nav bijis. Skaidrs, ka Enco Ferrāri laikā tādas lietas nenotiktu.
    Bet Raikonena jaunais izaicinājums gan uzprasās uz jēdzienu ‘stulbums’. Nu, kam tas viņam vajadzīgs?! Nostalģija pēc Sauber? Absurda vēlme uzkavēties F1? Nauda? Izmisīga cerība kādam kaut ko pierādīt? Nevar būt!
    Skumji noskatīties, kā bijušais čempions un miljonu elks nogrimst sportiskās nevarēšanas mēslainē…