Neste World RX of Latvia noslēdzies. Kā jau katrās sacensībās emociju netrūka. Kam tās bija pozitīvas, kam negatīvas, tomēr četriem sacensību dalībniekiem starts CSDD Biķernieku trasē bija īpašs, jo nācās startēt savu skatītāju priekšā. Lūk, kas mūsu sportistiem bija sakāms, pēc sacensību noslēdzošās dienas.

Jānis Baumanis“Tiešām gribējās atrasties pusfinālā. Šodien pāris reizes padevās labs pirmais pagrieziens. Ar pārējiem notikumiem trasē neesmu apmierināts. Vienīgais, par ko esmu priecīgs, ir fanu atbalsts. Tas bija vienkārši fenomenāls. Pēc trešās kvalifikācijas devāmies arī pie sacīkšu tiesnešiem, jo Liams Dorans ietriecās manā mašīnā, ielokot buferi par aptuveni 20 centimetriem uz iekšu. Arī divi rati bija nolocīti. Pēc tam trasē nācās izdzīvot, jo trasē bija tikai daži labie pagriezieni, bet ar sabojātu savirzi problēmas radās tieši kreisajos pagriezienos. Vairs nevarēju attīstīt pilnu jaudu. Arī pēdējā braucienā taisnēs vairs nebijām tik ātri. Paldies par atbalstu arī visiem, kas sekoja notikumiem gan klātienē, gan pie TV ekrāniem.”

Reinis Nitišs“Brīvdienas bija tiešām smagas. Ieradāmies šeit ar 26 punktu pārsvaru. No vienas puses bijām ļoti tuvu čempiona titula izcīnīšanai, bet tai pat laikā zinām, cik ļoti ātri rallijkrosā viss var mainīties. Bija liels uztraukums. Pirmajā kvalifikācijā startēju no ārmalas vienā braucienā ar Sirilu Raimondu un Tomasu Brintesonu. Kad tikām tam pāri, varējām ‘izlaist gaisu’ un sapratām, ka tā arī turpināsim. Pēc ceturtās kvalifikācijas kārtas tika izcīnīts čempiona tituls. Tas ir ļoti liels un svarīgs notikums manā dzīvē. Neļāvu emocijām pārplūst pāri malām un koncentrējos uz sacensībām, kuras vēl nebija beigušās. Uzvarējām pusfinālu, bet finālā no pirmā apļa līdz pat finiša līnijai darīju visu, ko varēju. Izdarīju! Trīs sekundes desmitdaļas šķīra mani no otrās vietas. Cīņa bija smaga, bet jāpasakās komandai. Varu ieskatīties spogulī un teikt, ka izdarīju visu, ko es varēju.”

Artis Baumanis“Bijām atraduši nepieciešamo ātrumu un šodien trasē devāmies ar kaujiniecisku noskaņojumu. Pusfināla pirmajos pagriezienos iekārtojos otrajā pozīcijā. Nezinu, par ko domāja aizmugurē braucošie konkurenti. Saņēmu smagu triecienu pa mašīnas aizmuguri, kas sabojāja aizmugurējo piekari. Tam sekoja vēl viens sitiens no priekšas. Šoreiz cieta radiators. Veiksme nebija mūsu pusē. Turpinājumā nācās cīnīties ar šķību mašīnu. Vismaz redzēju vareno atbalstu, kas nāca no tribīnēs esošajiem latviešu līdzjutējiem. Ļoti palīdzēja arī vasarā aizvadītie testi, jo šī ir ļoti prasīga trase, kur katra mazākā kļūdiņa var izsist no plūdenā ritma un ietekmēt rezultātu. Liels paldies skatītājiem par atbalstu! Turpināsim cīnīties un cerēsim uz pozitīvu iznākumu Vācijā!”

Arnis Odiņš“Ar pēdējo braucienu esmu apmierināts. Nonācu starp ļoti spēcīgiem konkurentiem. Tā acīmredzot bija mūsu vieta. Beigās izdevās atrast ātrumu, tomēr bija iespējas kāpt vēl augstāk. Šajā līmenī, nefinišējot vienā no braucieniem, ir teju neiespējami iekļūt pusfinālā. Protams, pasākums pats par sevi ir izdevies – līdzjutēju ir ļoti daudz, laikapstākļi ir lieliski, tikai maza vilšanās pašam par sevi, ka neizdevās sasniegt iecerēto.”