Vienu no pēdējo gadu F1 braucēju tirgus īpatnējākajām rokādēm šomēnes veica “Ferrari” un “Sauber” komandas, nākamajai sezonai apmainot vietām Šarlu Leklerku un Kimi Raikonenu. Pirmās pēdas šiem notikumiem jau jūtamas.

“Sauber” komandas vadītājs Frederiks Vasūrs: “Viņam ir reputācija kā lieliskam braucējam tehniskajā jomā, kurš var sniegt ļoti vērtīgu informāciju par mašīnu. Kad komanda sastāv no 450 darbiniekiem, tad šī informācija ir daudz svarīgāka kā braucot divas vai trīs reizes lielākā komandā. Braucēju pusē mums nepieciešams spēcīgs līderis. Viņa sniegtā atgriezeniskā saite padara Kimi par vienu no labākajiem, ja ne pat pašu labāko.

Vasūrs arī norādījis, ka Kimi Raikonena gaidāmā ierašanās pamatīgi motivējusi visus komandas darbiniekus. “Šis ir milzu notikums rūpnīcā. Kimi pievienošanās projektam ir liels grūdiens, turklāt viņš uzticas katram darbiniekam un visai komandai kopumā. Ja tavā priekšā stāv pasaules čempions un stāsta, ka tu esi paveicis labu darbu, tad pārliecība par savām spējām ievērojami kāpj.

“Sauber” vadītājs piebilst, ka Kimi pievienošanās radījusi milzu popularitāti komandas marketingā. “Jau šobrīd saņemam piedāvājumus dažādās jomās no sponsoriem. Sajūtas ir ļoti īpatnējas. Sākotnēji nemaz nenovērtēju, šī efekta nozīmīgumu.

Tikmēr Kimi Raikonena mantinieks “Ferrari” komandā Šarls Leklerks jau vakardien paguvis aizvadīt “Pirelli” riepu testus ar leģendāro Itālijas komandu. Pola Rikāra trasē Leklerks veica 129 apļus, kas ir vairāk kā divu sacīkšu distance. Šodien pie “SF71H” modeļa stūres sēžas Leklerka nākamā gada komandas biedrs Sebastians Fetels.

Riepu īpašības komandām netiek atklātas, kā arī visi ievāktie dati ir pieejami visām čempionātā startējošajām vienībām, līdz ar to “Ferrari” un “Mercedes” neguva ievērojamas priekšrocības. Pie sudraboti krāsotās mašīnas sēdās Valteri Botass, veicot 102 apļus.

“Pirelli” riepu testi tiks veikti arī pēc Japānas un Meksikas GP izcīņām, kad izdevība tiks dota attiecīgi “Renault” un “Sauber” komandām. Tikmēr nākamā gada komplektu galējā versija visām komandām būs pieejama testos pēc sezonas pēdējā posma Abū Dabī.