WRC pasaules čempions un divkārtējais Pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs jau nākamajā menesī atgriezīsies Pasaules čempionātā rallijā, lai izņēmuma kārtā startētu Spānijas rallijā ar “Volkswagen” jauno Polo GTI R5 klases automašīnu.

43 gadus vecais norvēģis pievienosies divām citām rallija leģendām: Sebastianam Ožjē, kurš šogad cīnās par WRC čempiona titulu un Sebastianam Lēbam, kurš ir deviņkārtējais pasaules čempions un šobrīd Solberga sāncensis WorldRX čempionātā. Tā būs pirmā reizes kopš 2010.gada Somijas rallija, kad visi trīs šie braucēji startēs vienā rallijā. Turklāt toreiz Somijā viņiem pievienojās vēl viens čempions – četrkārtējais titula ieguvējs Juha Kankunens.

Peters Solbergs pēdējo reizi Pasaules čempionātā ar konkurētspējīgu tehniku startēja 2012.gadā un turkāt norvēģis savu atgriešanos piedzīvos tajā pašā rallijā, ar kuru savulaik atvadījās no lielās skatuves: “Rally RACC Catalunya – Rally de España”.

Solberga stūrmanis būs Veronika Engana. Turklāt “Volkswagen” uz starta liks divus Polo R5 klases modeļus – otru pilotēs Ēriks Kamili. Spānijas rallijs būs šī modeļa vienīgais starts fabrikas komandas paspārnē, jo pēc tam “Volkswagen” plāno piedāvāt modeli klientu komandām.

“Iespēja atgriezties WRC ar “Volkswagen” ir pārāk unikāla, lai no tās atteiktos,” paziņoja Solbergs, kurš šobrīd ar Polo modeli startē arī Pasaules rallijkrosa čempionātā. “Man vienmēr ir patikusi grants un asfalta kombinācija un tāpēc es ar cerībām raugos uz Spānijas ralliju.”

Spānijas rallijs risinās no 25. līdz 28.oktobrim un vismaz trīs ātrumposmus, ieskaitot izšķirošo Power Stage, varēs vērot “TVPlay Sports” TV kanālā un “TVPlay Priemium” video straumēšanas platformā.