“Force India Racing Point” apstiprinājusi, ka arī nākamsezon tās rindas pārstāvēs meksikānis Serhio Peress, kurš vienībai pievienojās 2014. gadā.

Līguma pagarināšana nav liels pārsteigums, jo Serhio Peresa komandas biedrs Estebans Okons jau iepriekš paguva izteikties, ka vietu saglabās tieši Peress. Paredzams, ka par Peresa komandas biedru kļūs “Racing Point Force India” īpašnieka Lorensa Strola dēls Lenss, kurš šobrīd startē “Williams” komandas rindās.

Sezonas sākumā “Force India” bija iedzīvojusies pamatīgos parādos. Starp neapmaksātajiem līgumiem bija arī 4 miljoni USD, kas pienācās Peresam. Tieši viņa un dzinēju piegādātāju “Mercedes” iniciatīvas rezultātā izdevās uzsākt maksātnespējas procesu, kas noveda pie jaunās komandas izveides.

Lai gan abas puses jau ilgāku laiku mutiski bija vienojušās par līguma pagarināšanu, oficiāls paziņojums tika izplatīts vien šodien, kad panāktas visas nepieciešamās vienošanās ar Peresa privātajiem sponsoriem. Komandas vadītājs Otmars Zafnauers uzslavēja Peresu kā ļoti talantīgu un vienu no stabilākajiem braucējiem čempionātā, kas komandai palīdz veikt nepieciešamo attīstību.

Savu karjeru Serhio Peress sāka “Sauber” un “McLaren” komandu rindās, taču galvenos panākumus guva ar “Force India”. Karjeras laikā Peress sasniedzis 4 ātrākos apļus un 8 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Pēdējos divus gadus meksikānis sezonas kopvērtējumā ieņēma septīto vietu, kur atrodas arī šogad četrus posmus pirms sezonas beigām.