Ļoti lietainos laikapstākļos Ostinas trasē formulas trasē pavadīja krietni mazāk laika kā iecerēts. Ātrākos apļa laikus uzrādīja “Mercedes” braucējs Luiss Hamiltons un “Toro Rosso” pārstāvis Pjērs Gazlī.

Otrā treniņbraucienu sesija nebija gluži notikumiem bagātākā šosezon. Spēcīgā lietus dēļ pirmajās 45 minūtēs trasē neviena formula tā arī nedevās. Sesijas otrajā pusē kā pirmie izbrauca Brendons Hārtlijs un Stofels Vandūrns, kuriem pirmajos treniņos bija jāatdod sava vieta testpilotiem.

Drīz vien arvien vairāk mašīnas parādījās trasē. Starp tām bija arī Kimi Raikonena “Ferrari”. Somu braucējs uzrādīja ātrāko apļa laiku, ko gan, trases apstākļiem uzlabojoties, laboja Pjērs Gazlī. Dzinēja maiņas dēļ francūzis sacīkstes uzsāks no pēdējās pozīcijas, līdz ar to treniņos viņš guva priekšrocības netaupīt slapjā laika riepas.

20 minūtes pirms sesijas beigām Sergejs Sirotkins kā pirmais izmēģināja vidējā sastāva slapjās riepas, tomēr trase vēl bija pārāk slapja, lai “Williams” braucējs uzlabotu savu rezultātu. Pamazām gan ideālā trajektorija kļuva mazliet sausāka un vairāki braucēji spēja pēdējās minūtēs uzlabot savus rezultātus.

Vienīgais braucējs, kuram izdevās pārspēt Gazlī, bija Luiss Hamiltons, savā ātrākajā aplī pārspējot “Toro Rosso” braucēju par vairāk kā sekundi.

Sebastians Fetels sesiju noslēdza 10. vietā vairāk kā 5 sekundes aiz Hamiltona. Jāpiemin, ka “Ferrari” braucējam draud 3 starta pozīciju sods par nepietiekamu ātruma samazināšanu sarkano karogu fāzē pirmajos treniņos. Pieci braucēji apļa laiku pusotras stundas laikā tā arī neuzrādīja.

Amerikas GP otro treniņbraucienu rezultāti