Divkārtējais Formula 1 čempions Fernando Alonso veltījis asu kritiku savu konkurentu virzienā pēc kārtējās neveiksmes Amerikas GP izcīņā, kur viņu no tālākas cīņas jau pirmajā aplī izslēdza Lenss Strols.

Jau pirmā apļa pirmajos pagriezienos Alonso nesadalīja trasi ar Lensa Strola “Williams” formulu. Pēc abu sportistu sadursmes Fernando Alonso formulai bija ievērojami bojājumi mašīnas labajam gaisa savācējam un radiatoram, kā rezultātā viņš no sacīkstēm izstājās, kamēr Strols pēc boksu apmeklējuma turpināja cīņu no pēdējās pozīcijas, tomēr par savu manevru saņēma sodu – izbraukšanu cauri boksu celiņam.

Jāpiemin, ka abiem braucējiem šis nav pirmais savstarpējais incidents – Japānā Strols izgrūda Alonso no trases. Spāņu sportists atgriezās sacīkstēs, noīsinājis pagriezienu, kā rezultātā abi braucēji saņēma sodus.

Es neesmu dusmīgs, bet gan vīlies, jo Amerikā pavadu deviņas dienas, lai piedalītos Grand Prix, bet tieku izstumts ārā jau pēc 600 metriem. Galvenās problēmas gan piemeklēs FIA, ja viņi turpinās pieļaut šādu notikumu attīstību. Es braucu vēl vienā čempionātā, kur teorētiski startē arī amatieri, tomēr ar šādām problēmām nesaskaros. Šeit ir vairāk amatieru kā citos čempionātos,” norāda Alonso, kurš šosezon startē arī FIA pasaules izturības sacīkšu čempionātā (WEC).

Varbūt jāgaida milzu sadursme, lai kas notiktu. Kamēr tas nav noticis, centīsimies gūt prieku citās kategorijās, startējot pret 34 mašīnām, kurās sēž sešdesmit gadus veci vīri un nekas slikts nenotiek. Te mums vajag bamperus kā īres kartingos, lai mēs visi varētu sist viens otru ārā.”

Šīs sezonas izskaņā Alonso pametīs Formula 1 čempionātu, kur savu pirmo Grand Prix aizvadīja tālajā 2001. gadā. “Līmenis kļuvis zemāks. Arī tur ir agresīvi braucēji, turklāt vienlaikus sacensības norit trīs kategorijās. GTE-Am klasē ir vairāki amatieri, tomēr viņi netaranē viens otru. Valda cita mentalitāte.

Katram gadās kļūdīties, pieņemt pārlieku riskantu manevru startā vai kļūdīties ar bremzēšanas punktu. Taču te bija gluži kā Spa, kad startā jutu, ka ar mani tiek spēlēts boulings. Neko nevaru padarīt un nākas izstāties.”

Kādu laiciņu pēc Amerikas Grand Prix noslēgšanās Fernando Alonso izmantoja sociālos tīklus, lai mainītu savu viedokli pēc video atkārtojumu noskatīšanās. Spāņu sportists norādīja, ka diez vai kāds šai situācijā varēja veikt citādāku manevru un šādas situācijas autosportā ir neizbēgamas.