“Red Bull” komanda ir tik ļoti pārliecināta par “Honda” dzinēja potenciālu, ka uzstādījusi sev mērķi – padarīt Maksu Verstapenu par visu laiku jaunāko Formula 1 čempionu.

Šobrīd jaunākā čempiona gods pieder Sebastianam Fetelam, kurš savu pirmo titulu “Red Bull” sastāvā izcīnīja 2010.gadā 23 gadu un 134 dienu vecumā. Tas nozīmē, ka Verstapenam, kurš šobrīd ir 21 gadu vecs, ir laiks līdz 2020.gadam, lai pārspētu so titulu. Tomēr Holmuts Marko uzskata, ka šobrīd nav iemesla, kādēļ to nevarētu izdarīt jau nākamajā sezonā.

Pēc Marko domām Mehiko augstkalnu trase, kur “Renault” motors bija vienā jaudas līmenī ar “Mercedes” un “Ferrari”, pierāda, ka “Red Bull” šobrīd ir labākā šasija. Savukārt “Honda” motori jau 2019.gadā būšot priekšā “Renault” jaudas agregātiem.

“Mūsu mērķis nākamgad ir izcīnīt čempiona titulu ar jaunāko pilotu vēsturē,” paziņoja Marko. “Mums ir divi gadi, lai to izdarītu, bet mēs centīsimies to paveikt jau nākamgad.”

“Protams, pirmais gads ar jaunu dzinēju ražotāju nebūs viegs, tomēr šis gads no “Honda” puses tiek upurēts, lai labāk sagatavotos uz nākamo gadu,” turpināja “Red Bull Motorsport” boss. “Tieši tāpēc “Toro Rosso” šogad upurē sezonu un saņem daudz starta pozīciju sodus, jo “Honda” nepārtraukti strādā pie uzlabojumiem. Viņi jau tagad ir priekšā “Renault”. Pat, ja mums sezonas laikā būs pāris sacīkstes, kur jāstartē no beigām, ar Maksu tas viss kļūst ļoti aizraujoši. Pa radio viņš izklausās it kā sēdētu uzdīvāna un dzertu tēju. Arī informācijas apjoms, ko viņš prasa sacīkstes laikā, tas ir neticams. Un viņš vēl nav sasniedzis savu spēju robežas.”