“Honda” plāno piešķirt iespēju jaunajam japāņu pilotam Naoki Jamamoto startēt Formula 1 Grand Prix posmu piektdienu treniņos. Jamamoto šogad ir izcīnījis titulus Super Formula čempionātā un Japānas Super GT sērijās.

Jamamoto kļuva par primo pilotu kopš Ričarda Laijonsa, kurš 2004.gadā spēja vienas sezonas laikā izcīnīt titulus abās šajās sērijās. Jamamoto vispirms kļuva par Japānas Super Formula čempionu, bet iepriekšējās brīvdienās kopā ar Džensonu Batonu dramatiskā sezonas finālā Motegi trasē izrāva titulu arī Super GT čempionātā “Team Kunimitsu” komandas sastāvā.

Abi tituli ir papildinājuši Jamamoto superlicences punktu krājumu par 35 punktiem un nu viņš kvalificējas startam Formula 1 čempionātā. “Honda” kompānija apsver iespēju izmantot 30 gadus veco Jamamoto piektdienu treniņos jau nākamajā sezonā.

Jāpiebist, ka nākamgad uz Formula 1 starta stāsies četras formulas ar “Honda” dzinēju un “Toro Rosso” vadība jau iepriekš atzina, ka pastāv reāla iespēja, ka talantīgākie no “Honda” junioru programmas varētu iegūt vietu arī vienības pamatsastāvā. Lai gan jāpiebilst, ka Jamamoto vecums un fakts, ka viņš nupat kļuvis par tēvu, varētu būt šķēršķi viņa turpmākai karjeras virzībai uz Formula 1 čempionātu.