Haotiskajās sacīkstēs lietū, kas uz brīdi pat tika apturētas, šīs sezonas vicečempions Andrea Doviciozo ar uzvaru Valensijā noslēdza 2018. gada MotoGP sezonu.

Pole position ieguvējs Maveriks Vinjaless jau sacensību startā zaudēja savu pozīciju Aleksam Rinsam no “Suzuki” un “Ducati” braucējam Andrea Doviciozo. Līdz pirmā apļa beigām Rinsa pārsvars bija jau divas sekundes un nākamo apļu laikā tas turpināja palielināties. Šādos apstākļos Rinss bija neapturams.

Lietus gan kļuva stiprāks un piepeši daudzi motociklisti piedzīvoja kritienus. Par pirmo upuri kļuva Danilo Petruči, kurš aizvadīja pēdējo startu “Pramac Ducati” sastāvā pirms došanās uz rūpnīcas vienību. Drīz vien uz motocikla nenoturējās arī viņa komandas biedrs Džeks Millers, kurš līdz šim bija iemantojis reputāciju kā lielisks slapjā laika braucējs.

“Ducati” nedienas turpinājās ar Mikeles Pirro kritienu. Itālis gan spēja turpināt braucienu. Lieliskus pirmos apļus aizvadījušais Pols Espargaro no “KTM” cīnījās par trešo vietu ar Marku Markesu pirms sava kritiena, tomēr dažus līkumus vēlāk krita arī pats Markess un “Suzuki” braucējs Andrea Janone.

Spēcīgais lietus ļāva itāļu duetam Doviciozo un 14. pozīcijā startējušajam Rosi pietuvoties Rinsam un 14. aplī arī tikt garām. Kritienus piedzīvoja arī Rosi komandas biedrs Maveriks Vinjaless un Bredlijs Smits. Sacensību organizatori pieņēma lēmumu, ka lietus ir pārāk spēcīgs un apturēja sacīkstes. Ja tās netiktu atsāktas, par oficiālajiem rezultātiem kļūtu situācija 13. apļa beigās, kad Rinss vēl atradās vadībā.

Pēc ilgākas pauzes tika sagaidīts, kad lietus nomierinās un atlikušie 16 braucēji ar Rinsu priekšgalā varēja atsākt cīņu. Jaunais spāņu talants nespēja noturēt Doviciozo un Rosi tempu un iekārtojās trešajā pozīcijā. Pēckritiena lieliski atguvās Espargaro, pakāpjoties līdz ceturtajai vietai. Atstatums līdz vadošo trio bija pārāk liels, lai viņus noķertu trasē, tomēr četrus apļus pirms finiša krita arī vecmeistars Rosi.

Tas ļāva Doviciozo izcīnīt drošu uzvaru, Rinss atkārtoja savu karjeras labāko sasniegumu, izcīnot otro vietu, bet šokējošu trešo vietu (un pirmo Top 8 finišu “KTM” rūpnīcai) izcīnīja Pols Espargaro. Pirro pēc kritiena atguvās līdz ceturtajai vietai, bet Dani Pedrosa savā karjeras pēdējā startā palika piektais. Karjeras labāko sasniegumu ar 6. vietu guva japānis Takaaki Nakagami, bet Rosi finišu sasniedza 13. vietā aiz Horhes Lorenco.

Čempionāta kopvērtējumā vadošo sešinieks sezonas izskaņā ir sekojošs: Markess (321), Doviciozo (245), Rosi (198), Vinjaless (193), Rinss (169), Zarko (158).

MotoGP Valensijas Grand Prix rezultāti

V.  Braucējs Motocikls Rezultāts
1  Andrea Dovizioso Ducati Uzvarētājs
2  Alex Rins Suzuki 2.750
3  Pol Espargaro KTM 7.406
4  Michele Pirro Ducati 8.647
5  Dani Pedrosa Honda 13.351
6  Takaaki Nakagami Honda 32.288
7  Johann Zarco Yamaha 32.806
8  Bradley Smith KTM 33.111
9  Stefan Bradl Honda 36.376
10  Hafizh Syahrin Yamaha 37.198
11  Scott Redding Aprilia 44.326
12  Jorge Lorenzo Ducati 46.146
13  Valentino Rossi Yamaha 52.809
14  Karel Abraham Ducati 1’10.628
15  Jordi Torres Ducati 1’16.739
NF  Alvaro Bautista Ducati Nefinišēja
NF  Maverick Viñales Yamaha Nepiedalījās restartā
NF  Danilo Petrucci Ducati Nepiedalījās restartā
NF  Marc Marquez Honda Nepiedalījās restartā
NF  Andrea Iannone Suzuki Nepiedalījās restartā
NF  Aleix Espargaro Aprilia Nepiedalījās restartā
NF  Jack Miller Ducati Nepiedalījās restartā
NF  Franco Morbidelli Honda Nepiedalījās restartā
NF  Thomas Luthi Honda Nepiedalījās restartā