Formula 1 čempionāta uzlecošā zvaigzne Šarls Leklerks atzinis, ka nebija gaidījis tik labus rezultātus no “Sauber” komandas šīs sezonas C37 modeļa, ņemot vērā trūkstošos līdzekļus mašīnas attīstīšanai.

Sezonas pirmajos trīs posmos “Sauber” komandas braucēji izcīnīja tikai divus punktus, tomēr kopš Azerbaidžānas posma Šarls Leklerks regulāri cīnās ar vadošajiem mazo komandu braucējiem un pirms sezonas pēdējā posma “Sauber” braucēji izcīnījuši 42 punktus un konstruktoru kausā cīnās par septīto pozīciju ar “Racing Point Force India”.

Pati mašīna šogad iznākusi ļoti laba. Man šķiet, ka pirmajos trīs posmos mēs vienkārši nespējām realizēt tās pilno potenciālu. Kad sapratām, kā tikt galā ar balansa regulējumiem, spērām platu soli uz priekšu. Tad sezonas laikā veicām vairākus uzlabojumus, kas mašīnu padarīja vēl ātrāku. Ir veikts iespaidīgs progress kopš pagājušā gada, kas izpaužas arī rezultātos,” norāda Leklerks.

Mēs jau pirms kāda laiciņa pārtraucām attīstīt šī gada modeli, taču joprojām spējam noturēt līmeni. Tas liecina, ka šī ir ļoti laba mašīna. Nedomāju, ka kāds gaidīja tik labu sezonas noslēgumu pēc attīstības pārtraukšanas. Viņu izredzes nākamgad izskatās ļoti labas, jo ir bijis pietiekami daudz laika, lai attīstītu nākamā gada modeli.

Sezonas izskaņa Šarls Leklerks pametīs “Sauber” komandu un dosies uz “Ferrari”, ieņemot 2007. gada pasaules čempiona Kimi Raikonena vietu. Tikmēr pats Raikonens atgriezīsies “Sauber” sastāvā, kur 2001. gadā uzsāka savu Formula 1 karjeru, un kļūs par Antonio Džiovinaci komandas biedru.