Matiass Ekstroms paziņojis, ka ar savu “EKS” komandu aiziet no FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta, pēc tam, kad augustā “EKS” vienība palika bez “Audi” rūpnīcas atbalsta.

Divkārtējais DTM čempions Ekstroms, kura komanda World RX čempionātā debitēja 2014. gadā, stāsta: “Pēc pieciem lieliskiem gadiem, kuros mēs saņēmām ļoti lielu atbalstu no mūsu faniem un atbalstītājiem, un bijām lieliska komanda, esam izlēmuši, ka nākamo rallijkrosa sezonu izlaidīsim. Kad es izveidoju “EKS” 2014. gadā, mans sapnis bija uzbūvēt komandu, kādā es vienmēr gribētu būt kā braucējs. Ar labākajiem cilvēkiem, stilīgākajiem brendiem, lieliskākajiem partneriem un ātrākajām mašīnām. Jaunās versijas Audi S1 mašīnas bija sapņu mašīna priekš mūsu projekta, un tagad varam teikt, ka tas bija izdevies.”

Pirmajos 3 gados “EKS” komanda pasaules rallijkrosa čempionātā startēja kā privātā vienība, 2016. gadā izcīnot čempiona titulu gan braucēju, gan komandu ieskaitē. 2017. un 2018. gadā komanda ieguva “Audi” rūpnīcas atbalstu, tomēr abas reizes sezona tika noslēgta aiz “Volkswagen” ar Johanu Kristofersonu.

Ekstroms arī pastāstīja, ka esošās mašīnas tiks pārdotas, kamēr pati komanda nākotnē varētu atgriezties, iespējams, ārpus rallijkrosa.