Petera Solberga “PSRX Volkswagen Sweden” komanda, kas izcīnīja čempionu titulu pēdējos divus gadus, ir nolēmusi nestartēt Pasaules rallija čempionātā 2019.gada sezonā.

Petera Solberga “PSRX Volkswagen Sweden” komandā, kas izcīnīja čempionu titulu pēdējos divus gadus, ir nolēmusi nestartēt Pasaules rallija čempionātā 2019.gada sezonā.

Komanda ir startējusi visos līdzšinējos WorldRX posmos un kopā izcīnīti četri čempiona tituli – divi ar Peteru Solbergu un divi ar Johanu Kristofersonu. PSRX Volkswagen Sweden” komanda kā iemeslu minēja nopietnas konkurences trūkumu, jo par aiziešanu no čempionāta jau paziņoja “Peugeot”, “Audi” rūpnīcas, kā arī “Olsbergs MSE” un Matiasa Ekstroma EKS komandas.

“Tas ir bēdīgi, taču komandu skaita kritums ir licis mums pieņemt šo lēmumu,” skaidro komandas vadītāja Pernilla Solberga. 

Līdz ar to pēdējo divu gadu čempions Johans Kristofersons ir palicis bez komandas uz 2019.gadu, taču Peters Solbergs uzsvēra, ka viņa komanda netiek likvidēta, bet gan uz laiku pārtrauc līdzdalību čempionātā: “Galvenais ir saprast, ka mēs ņemam pauzi – tā ir pauze, nevis beigas.”

“Volkswagen” kompānija, kas bija galvenais iemesls komandas panākumiem pēdējos divos gados, cer uz rallijkrosa čemopionāta elektrifikāciju jeb pāriešanu uz elektromobīļiem 2021.gadā, kā sola IMG kompānija.