Lai gan “Ferrari” komanda iepriekš noliedza, ka gaidāma komandas vadītāja nomaiņa, šodien visi ietekmīgākie motoru sporta portāli ziņo, ka Mauricio Arivabeni “Ferrari” vadītāja amatā nomainīs tehniskais direktors Matia Binoto.

Pirmā par gaidāmo vadītāju maiņu ziņoja itāļu ietekmīgā avīze “Gazzetta dello Sport”, skaidrojot, ka “Ferrari” prezidents Džons Elkans pēc salīdzinoši neveiksmīgā 2018.gada ir nolēmis par komandas vadītāju iecelt Binoto. Iepriekšējās sezonas laikā vairākkārt “Ferrari” bija ātrākā mašīna, tomēr gan komanda, gan pats Sebastians Fetels pieļāva kļūdas, kas liedza pārspēt “Mercedes” komandu cīņā par tituliem.

Tāpat komandas vadībai tiek pārmesta nespēja tikt galā ar komandas stratēģiju, pirmā pilota izvēli un pieņemto lēmumu caurspīdīgumu. Turklāt vairākkārt sezonas laikā bija informācija, ka atšķiras Arivabenes un Binoto uzskati par to, kurā virzienā komandai un mašīnai jāatīstās. Vēl pirms Ziemassvētkiem Arivabene baumas par viņa iespējamo nomaiņu nosauca par ‘melīgām ziņām’. Acīmredzot “Ferrari” vadība tomēr ir nolēmusi, ka ar Matia Binoto cerības pārspēt “Mercedes” ir lielākas.

Itālis Binoto pievienojās “Ferrari” 1995.gadā, had pildīja dzinēja inženiera lomu līdz pat 2003.gadam, kad apguva arī galvenā inženiera amata pienākumus. 2009.gadā viņš kļuva par KERS un dzinēju departamenta vadītaju, bet 2014.gadā kļuva par jaudas agregātu nodaļas vadītāju. Savukārt tehniskā direktora lomu Matia Binoto sāka pildīt 2016.gadā, kad komandu pameta Džeimss Elisons.

Pagaidām nav zināms, kas varētu aizstāt Binoto komandas tehniskā direktora amatā, taču nav izslēgts, ka atsevišķs cilvēks netiks nozīmēts un pienākumi tiks sadalīti starp aerodinamikas nogaļas vadītāju Enriko Kardile un dzinēju departamanta vadītāju Korado Joti.