Franču sportista Gerlēna Šišerī vadītā “GC Kompetiton” jeb “GCK” šajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā startēs ar divām dažādām komandām, nodrošinot dalībnieku sarakstu ar 4 autosportistiem.

“GC Kompetition” komanda tāpat kā pērn izmantos “Renault Mégane” automašīnas. Vienā no tām sēdīsies pats Šišerī, kamēr otrā mašīna sagatavota 2017. gada Eiropas čempionam Antonam Marklundam. Zviedru sportists šīs komandas sastāvā jau paguva aizvadīt 3 posmus pagājušā gada izskaņā.

Otra komanda sauksies “GCK Academy” un sastāvēs no diviem jaunās paaudzes talantiem – RX2 vicečempions Žiljēms de Ridērs (Guillaume De Ridder) un Eiropas čempionāta 3. vietas ieguvējs, kā arī divkārtējais RX Lites (tagad RX2) čempions Sirils Raimonds. Komanda izmantos “Renault Clio” automašīnas.

Gerlēna Šišerī izveidotā akadēmija, ar mērķi sniegt iespēju talantīgajiem jaunajiem braucējiem ir pirmais šāda veida projekts pasaules čempionātā rallijkrosā. Pirms tam vairākas komandas izmantoja trešo mašīnu, sniedzot iespēju jaunajiem talantiem (piemēram, pērn “Peugeot” Kevinam Hansenam), tomēr šāda sadarbība varētu iezīmēt jaunu ēru, līdzīgi kā F1 čempionātā tas savulaik notika ar “Red Bull” un “Toro Rosso” komandām.

Līdz ar to noskaidroti jau 13 braucēji, kuri piedalīsies šī gada pasaules čempionātā, turklāt vēl jāsagaida Lietuvas komandas “ES Motorsport” sastāva paziņošana. Vakardien tika apstiprināta “EKS” atgriešanās ar Krištianu Sabo. Jānis Baumanis arī šogad startēs “STARD” komandā, bet Reinis Nitišs pievienojies “GRX Taneco Team”.