Bijušais Formula 1 braucējs un septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela brālis Ralfs Šūmahers ir pārliecināts, ka “Mercedes” braucēja Valteri Botasa sniegums nebija tik spožs, kā mediji to pozicionē.

Botass sezonu iesāka ar pārliecinošu uzvaru Austrālijas Grand Prix izcīnā. To lielā mērā sekmēja “Ferrari” nespēja atrast atbilstošos regulējumus, kā arī komandas biedra Luisa Hamiltona problēmas ar mašīnas grīdu.

Vēlos teikt, ka šī viņam bija laba nedēļas nogale, tomēr nekas vairāk vai mazāk. Nevēlos to vairāk interpretēt. Kvalifikācijā viņš apliecināja, ka ir vienā līmenī ar Hamiltonu, tomēr beigās piekāpās par sekundes desmitdaļu,” stāsta Šūmahers.

Ja Hamiltona mašīnai nebūtu bojājumi un izdotos starts, esmu drošs, kamēr vērotu ierastos skatus. Labi viņam, ka viss izdevās, tomēr šis nav jauns Botass. Tas būtu bijis ļoti pārsteidzoši. Botasam nepieciešams uzrāviens pēc pagājušās sezonas. Viņš ir braucējs, kurš spēj traukties kā bulta, tomēr nav tik stabils, it īpaši spriedzes apstākļos. Atrodoties šādā vadībā, viņam nebija spiediena.

Šūmahers arī paslavējis Botasa komandas biedru: “Luisa stiprā puse ir stabilitāte, viņa spēja sacensties vajadzīgajā brīdī. Vēlos redzēt ko līdzīgu no Botasa puses, tomēr es būtu ļoti pārsteigts, ja viņš šo spēju būs apguvis ziemas laikā. Viss ir atkarīgs no rakstura. Viņš aizvadīja lielisku sacīksti, tādēļ man ir prieks par viņu.

Ralfs Šūmahers F1 čempionātā startēja no 1997. līdz 2007. gadam “Jordan”, “Williams” un “Toyota” komandās, karjeras laikā izcīnot uzvaras sešās Grand Prix izcīņās.