Šorīt Ķīnā risinājās FIA Formula E čempionāta sezonas sestais posms. Tajā pie panākuma tika francūzis Žans Ēriks Verņē, tomēr ar finiša karoga izkāršanu tiesnešu darbs nebeidzās. Pēc sacīkstēm tika piešķirti vairāki sodi.

Galveno uzmanību izpelnījās priekšpēdējā apļa incidents, kad Robins Frinss uztriecās Lukasam di Grasi, kā rezultātā abas mašīnas nesasniedza finišu. Izpētot video ierakstus, tika secināts, ka Frinsa lielo ātrumu izraisīja grūdiens no Sebastiana Buemi puses. Tā rezultātā šveicietim piešķirts 10 sekunžu sods.

“Nissan e.dams” braucējs atkāpies no sestās uz astoto pozīciju, ļaujot “Mahindra” braucējiem Žeromam d’Ambrocio un Paskālam Verleinam gūt par diviem punktiem vairāk, bet komanda tā rezultātā pacēlusies no ceturtās uz pirmo vietu. Atstatums starp kopvērtējuma līderi Antonio Fēliksu da Kostu un d’Ambrocio sarucis līdz vienam punktam.

Šis gan nebija vienīgais Buemi pārkāpums. Di Grasi mašīna joprojām atradās bīstamā vietā, kad tika sasniegts sacīkšu finišs, tādēļ dzeltenie karogi joprojām signalizēja braucējus samazināt ātrumu. Buemi, Andrē Loterers un Daniels Abts to neievēroja. Abi pirmie saņēma 2000 EUR sodu, bet Abts tika cauri ar tikai 1000 EUR sodu.

Tikmēr Abta komandas biedrs di Grasi saņēma 5000 EUR sodu par mašīnas pamešanu bez sacensību tiesnešu atļaujas.

“Venturi” komanda saglabājusi vienu punktu par 10. vietu, taču tas pienāksies Felipem Masam, nevis Eduardo Mortaram. Itālis neizmantoja uzbrukuma režīmu divreiz, kā noteikumos paredzēts, par ko saņemtu drive-through sodu. Pēc sacensībām gan tas tika pārvērsts par 16 sekunžu sodu un Mortara no desmitās vietas atkāpies uz 13. (pēdējo) vietu.

Žans Ēriks Verņē tika pie brīdinājuma par pārlieku lielas distances izveidošanu līdz drošības mašīnai, tomēr tas nekādā veidā nemaina faktu, ka francūzis kļuva par sacensību uzvarētāju, ātrākā apļa īpašnieku un 26 punktu ieguvēju.

Stofela Vandurna un Sema Bērda incidentā sacīkšu sākumā vainīgie nav atrasti, un sadursme klasificēta kā sacīkšu incidents.