Sebastians Fetels atzinis, ka esot gaidījis uzbrukumu no Maksa Verstapena, tādēļ apzināti atstājis konkurentam neizdevīgu trajektoriju, lai varētu nosargāt savu trešo pozīciju šodien notikušajā Ķīnas GP izcīņā.

Pēc pirmā boksu apmeklējuma Makss Verstapens atgriezās brīvā trasē, taču apli vēlāk savu pitstopu veica arī Sebastians Fetels. Vācietis trasē atgriezās tieši priekšā Verstapenam, taču ar vēl neuzsildītām riepām prata noturēt “Red Bull” jauno talantu sev aizmugurē.

Redzēju, kā viņš tuvojas. Ātruma atšķirībai taisnes beigās vajadzēja būt diezgan lielai. Pazīstot Maksu, biju gaidījis, ka viņš centīsies mani apdzīt. Paredzēju, ka viņš dosies iekšmalā, tādēļ izvēlējos bremzēt ātrāk, lai iegūtu ātrumu līkuma izejā. Tas nostrādāja. Mums bija aizraujošs moments, kad man nācās mazliet ‘paplest’ mašīnu. Pēdējā līkumā tiku aptuveni mašīnas tiesu priekšā. Ieejas trajektorija viņam nebija diez ko ‘seksīga’. Gāja jautri, taču cerēju, ka būsim ātrāki,” stāsta Fetels.

Centos viņu apsteigt uz bremzēšanas rēķina, kamēr vēl viņa riepas ir vēsas. Līkuma izejā viņš izbrauca ļoti cieši, taču viss ir kārtībā, es būtu darījis tāpat,” stāsta Verstapens. “Sasniedzām maksimālo rezultātu. Kā komanda paveicām labu darbu, lai ar ātrāku pitstopu tiktu garām “Ferrari” un nosargātu pozīciju.

Ceturtā vieta Ķīnā ļāva Verstapenam saglabāt trešo pozīciju čempionāta kopvērtējumā priekšā abiem “Ferrari” braucējiem. Visi trīs sportisti gan atrodas trīs punktu robežās.