Izcilais spāņu autosportists Fernando Alonso, visticamāk, nepaliks “Toyota” komandas sastāvā uz 2019./2020. gada pasaules izturības sacīkšu čempionāta sezonu.

“Toyota” komanda vēl nevēlējās komentēt runas par Alonso iespējamo aiziešanu, tomēr jāņem vērā, ka jaunā sezona sāksies jau 1. septembrī ar 4 stundu sacīkstēm Silverstounā, norādot, ka braucēju sastāvs tiks paziņots visai drīz.

Fernando Alonso pievienojās japāņu koncernam pirms 2018./2019. gada supersezonas, kas ietver divas Lemānas 24 stundu sacīkstes. Pērn Alonso palīdzēja “Toyota” lauzt lāstu un pirmoreiz triumfēt šai diennakts braucienā un ir apņēmības pilns to paveikt arī šovasar, tomēr ambīcijas citās autosporta klasēs, piemēram, IndyCar un Dakāras rallijreidā, varētu apgrūtināt viņa palikšanu WEC čempionātā.

Uz žurnālistu jautājumu par iespējamo palikšanu, Alonso pagājušajā posmā Sebringā žurnālistiem atbildēja ar 50% varbūtību, norādot, ka IndyCar vēlas aizvadīt pilnu sezonu un neizslēdz iespēju atgriezties F1.

Alonso vēlme izpētīt savas iespējas iet pretstatā “Toyota” vēlmei pēc iespējas ātrāk tikt skaidrībā ar savu braucēju sastāvu. Par potenciālo Alonso aizstājēju varētu kļūt izturības sacīkšu zvaigzne Brendons Hārtlijs, kurš “Porsche” sastāvā divreiz kļuvis par pasaules čempionu, bet 2017. gadā izcīnīja uzvaru arī Lemānā. Šosezon Hārtlijs “SMP Racing” komandā aizvieto Džensonu Batonu un savā pirmajā startā tika uz goda pjedestāla, finišējot uzreiz aiz abām “Toyota” ekipāžām.

Šī gada Lemānas 24 stundu sacīkstes risināsies no 15. līdz 16. jūnijam un Latvijas teritorijā būs vērojamas “Eurosport” kanālā ar komentāriem angļu vai krievu valodā.