“Mercedes” komandas pilots Luiss Hamiltons uzrādījis ātrāko apļa laiku Kanādas Grand Prix izcīņas pirmajā treniņbraucienā, pārspējot savu komandas biedru Valteri Botasu un “Ferrari” braucēju Šarlu Leklerku.

Abi “Mercedes” braucēji Hamiltons un Botass jau sākumā trasē devās ar mīkstāko pieejamo riepu sastāvu, vairākkārtēji labojot savus apļu laikus. Tikmēr konkurenti no “Ferrari” un “Red Bull” bija izvēlējušies savādāku taktiku – gan Leklerks, gan Sebastians Fetels, gan Makss Verstapens un Pjērs Gazlī visu treniņu sesiju aizvadīja ar vidējās cietības riepām.

Braucot ar vidējā sastāva riepām, vistuvāk “Mercedes” pilotiem tika Leklerks, kurš Hamiltonam zaudēja 0,953 sekundes. Vēl pāris simtdaļas lēnāks bija Verstapens, bet 5. vietā palika Fetels, kurš Hamiltonam zaudēja vairāk kā sekundi.

Ņemot vērā, ka Žila Vilnēva vārdā nosauktā Monreālas trase netiek izmantota tik bieži, līdz ar to braucēji sūdzējās par saķeres trūkumu un piedzīvoja vairākas sagriešanās, tomēr, bez nopietniem incidentiem.

Kanādas GP – 1. treniņš