Kanādas Grand Prix otrās vietas ieguvējs Sebastians Fetels norādījis, ka tiesnešiem ir jābūt akliem, lai piešķirtu sodu situācijā, kas sacīkstēs maksāja viņam uzvaru.

Sacensību 48. aplī Fetels pieļāva kļūdu un izbrauca ārpus trases robežām. Lielā ātrumā novaldījis mašīnu pa drošības joslu, kas klāta ar zāli, “Ferrari” braucējs trasē atgriezās tieši priekšā Luisam Hamiltonam, gandrīz iespiežot “Mercedes” braucēju sienā. Sacensību tiesneši pieņēma lēmumu piešķirt Fetelam 5 sekunžu sodu, kā rezultātā uzvara nonāca Hamiltona rokās.

Ir jābūt pilnīgi aklam, lai domātu, ka, izbraucot cauri zālei, var uzreiz nokontrolēt mašīnu. Man paveicās, ka neieskrēju sienā. Kur pie velna man vajadzēja doties? Tas nav pareizi un godīgi,” komandas radio paziņoja Fetels, kurš pēc finiša demonstratīvi novietoja savu formulu nepareizā vietā, lai izvairītos no intervijas, kā arī apmainīja vietām savu un Hamiltona plāksnīti ar uzrakstu, kura vieta pienākas katram braucējam.

Kad “Ferrari” komandas vadītājs Mattia Binotto centās nomierināt savu braucēju, Fetels atbildēja: “Es nenomierināšos. Tas nav godīgi. Esmu dusmīgs un man ir iemesls tādam būt. Man vienalga, ko citi saka.

Neraugoties uz notikušo, Fetels netur ļaunu prātu uz Hamiltonu, kurš uzreiz pēc incidenta ziņoja savai komandai, lai tiesneši izvērtē situāciju. “Skatītājiem nevajadzētu izsvilpt Luisu. Viņš redzēja, kas notiek. Viņu tiešām nevajag izsvilpt. Ja kādu vajag, tad tos cilvēkus, kuri pieņem šos dīvainos lēmumus.

Uzvara ļautu Fetelam samazināt Hamiltona pārsvaru čempionāta kopvērtējumā līdz 48 punktiem. Tā vietā handikaps palielinājies līdz 62 punktiem, ko pat teorētiski nebūs iespējams dzēst nākamo divu posmu laikā.